Starsza kotka i brązowa plamka na zielono-żółtym oku

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mam starszą kotkę, ma jakieś 16-17 lat (adoptowałam ją jako dorosłą, więc nie znam jej dokładnego wieku, ale pewnie urodziła się w 2005 lub 2006 roku).

Zauważyłam, że na jej oku, które normalnie jest zielono-żółte, pojawiła się mała brązowa plamka. Moja kicia ma różnokolorowe oczy, to drugie jest całe brązowe.

Jak myślicie, co to może być? Czy powinnam iść z nią do weterynarza, czy nie ma takiej potrzeby?

Dzięki.

Starsza kotka i brązowa plamka na zielono-żółtym oku

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    To kotka dachowiec, a nie europejska. (Pomyliłem się).
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć, to może być zarówno coś zupełnie niegroźnego, jak plamka starcza, jak i coś poważniejszego, na przykład czerniak. W razie wątpliwości zabrałabym ją do weterynarza, ale może inni będą mieli jeszcze jakieś sugestie.

Dzięki! Tak, właśnie taki mam plan. Adoptowałam ją całkiem niedawno, bo poprzedni właściciele już jej nie chcieli – mają trzy inne, młodsze koty... (i syna nastolatka).

Przetłumaczony francuski
    Yume
    Yume Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, to może być równie dobrze coś zupełnie niegroźnego, jak plama starcza, jak i coś poważniejszego, na przykład czerniak. Dla pewności na Twoim miejscu wybrałbym się do weterynarza, ale może inne osoby będą miały jeszcze jakieś sugestie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

Podbijam post – jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to z góry dzięki.

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post