Zachowanie kota po narkozie
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Ten mój wielki łasuch koniecznie chciał zjeść, więc dałam mu 6-7 granulek karmy, które mieszam z Zylkene (podajemy to od kilku dni, tak jak nam przepisał weterynarz). Zjadł bardzo ładnie, a nawet wylizał proszek!
Prawdziwą porcję jedzenia dostaną około 21:00, jeśli będą chcieli, razem z lekami na nerki, które dostaliśmy wcześniej profilaktycznie.
Teraz leżą sobie na łóżku przy zaciągniętych zasłonach i wygrzewają się w słońcu.
Jak to: słychać, jak marudzą? Czy chodzi o to, że wydobywa się z ich pyszczków jakiś dźwięk, kiedy są otwarte?
Okej, mają fontannę z wodą w salonie, jestem przy nich i będę ich pilnować.
To, że od czasu do czasu ma trochę otwarty pyszczek, to normalne?
Zaczynają już wskakiwać na stoły, kaloryfery... a mała właśnie skoczyła do kuwety na małe siku.
Dzień dobry,
Poczekaj do jutra i zobacz, czy wszystko wróci do normy. Uwaga: pilnuj ich, kiedy piją. Przez to, że są jeszcze oszołomione po narkozie, mogą zanurzyć nos w wodzie, co grozi nawet utonięciem. Weterynarz tłumaczył mi kiedyś, że trzeba na to naprawdę uważać. Jeśli do jutra ich zachowanie nie wróci do normy, wet będzie musiał podać zastrzyk wybudzający (miałam taką sytuację – kot po nim doszedł do siebie znacznie szybciej).
Dzięki,
A czy to, że od czasu do czasu mają trochę otwarte pyszczki, też jest normalne?
17 komentarzy na temat 17