Zatkany kanał łzowy
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
- Acana Wild Prairie (sucha karma)
- Carny Kitten (mokra karma)
:-))
Dzień dobry,
Faktycznie zauważyłem, że są okresy, kiedy to łzawienie wydaje się silniejsze, jakby kanalik nie był całkowicie niedrożny, ale przytykał się bardziej w określonych momentach.
Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu – bo nigdy wcześniej nie łączyłem tych dwóch faktów – podzielam opinię Jbilna: odkąd około rok temu przeszliśmy na żywienie mieszane (puszki i sucha karma) bez zbóż, widać dużą poprawę, mimo że wczoraj wieczorem zauważyliśmy u naszej małej nieco brudny kącik oka. Ale między latem 2017 (karma ze zbożami), kiedy mała miała kącik oka brudny non stop, a latem 2018 (karma bezzbożowa), nie było nawet porównania – w 2018 wycieki były prawie niewidoczne. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, ale mam takie same spostrzeżenia.
@Jblina : jeśli to nie tajemnica, jakich marek Pan/Pani używa? Stosuje Pan/Pani żywienie mieszane czy nie?
Dzień dobry,
Mamy kota, który miał zatkany kanalik łzowy. Ale co zaskakujące, odkąd zmieniliśmy mu karmę na bezzbożową, wszystko jest w jak najlepszym porządku! A przecież oko łzawiło mu przez bite dwa lata!!
Pozdrawiamy
13 komentarzy na temat 13
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665