Złamanie miednicy u kota

I
Isab1975 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mojego kota potrącił samochód. Zabraliśmy go do weterynarza, który doradził mi eutanazję. Odmówiłam – to było dla mnie zbyt trudne. Od wczoraj zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam; on momentami cierpi (nie cały czas), kiedy się rusza, a do tego jeszcze nic nie jadł i nie załatwił swoich potrzeb.

Czy możecie mi coś doradzić? Czy przechodziliście kiedyś przez coś podobnego? Co stało się z Waszym kotem?

Bardzo ciężko mi to wszystko znieść, nie wiem, jaką decyzję podjąć dla jego dobra!

Dziękuję Wam bardzo za każdą pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

14 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Powodzenia, trzymam kciuki za Twojego kota.

Przetłumaczony francuski
    I
    Isab1975 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki za wasze rady. Właśnie napisałem do kliniki, mam nadzieję, że to mi trochę rozjaśni sytuację.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Powiem to samo co Liza – jeśli ufasz swojemu weterynarzowi, to go posłuchaj. A przede wszystkim zapytaj go, co by zrobił, gdyby to był jego własny zwierzak. Zawsze tak postępuję, ale trzeba mieć zaufanie do swojego weta albo po prostu zasięgnąć drugiej opinii.

Przetłumaczony francuski
    L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, Pani Izabelo. Każdy przypadek jest inny, dlatego przesyłam Pani link do kliniki Fregis – to świetne źródło weterynaryjne, z którym warto się zapoznać: https://www.fregis.com/infos-sante/fracture-bassin-chez-chat/ Proszę to sobie na spokojnie przeanalizować i porównać z wynikami RTG Pani kota oraz diagnozą weterynarza. Może się okazać, że uraz jest nieoperacyjny i kot zostanie sparaliżowany od pasa w dół, co wiąże się z wieloma problemami, jakie to za sobą niesie. Takie złamania czasem łatwiej goją się u psów, ponieważ ich kości są większe; niektóre z nich żyją dalej dzięki specjalnym wózkom (często można zobaczyć takie filmiki w sieci). Jeśli ma Pani dobrego lekarza weterynarii, to ostatecznie proszę kierować się jego radami. Życzę dużo siły i proszę w żadnym wypadku nie pozwalać, aby kot niepotrzebnie cierpiał. Liza
    Przetłumaczony francuski
  • 14 komentarzy na temat 14

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post