Biała kulka u mojego kota
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
No tak, domyślałam się, że to nie ropień...

No dobra, to fakt, widziałam już kiedyś ropień i ten wcale go nie przypomina... A że lubię zobrazować taką głupotkę, to proszę – oto ropień na zdjęciu... XD
To wygląda nawet trochę jak ropień, czy ten guzek to wyciekająca ropa? Chyba już sobie coś wkręcam ;D
Domyślam się, że zdjęcie jest słabej jakości...

To jest sutek Chatouille. To coś u kota to prawdopodobnie coś innego niż sutek, bo sutek jest zazwyczaj nieco podłużny i całkiem biały, podczas gdy ten guzek u kota jest okrągły i ma czerwoną obwódkę...
Albo jeszcze coś innego – w razie wątpliwości faktycznie możesz skonsultować się z weterynarzem, żeby mieć pewność, co to takiego.
Dzień dobry,
Tylko weterynarz będzie w stanie postawić diagnozę dotyczącą tego guzka.
Zmiany skórne mogą mieć wiele przyczyn (tłuszczak, torbiel, zapalona krostka...). Jeśli Państwa kotu ten guzek zbytnio nie przeszkadza, a jego zachowanie pozostaje w normie, nie jest to nagły przypadek, ale lekarz weterynarii będzie mógł określić, co to za zmiana.
Mam nadzieję, że mogłam pomóc,
Jeanne