Białe włoski u czarnego kotka

Wydad
Wydad Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

niedawno adoptowałem 2,5-miesięcznego kotka. Jest całkowicie czarny, ale ma pojedyncze białe włoski rozsiane po całym futerku. Na początku w ogóle ich nie było, ale z każdym dniem pojawia się ich coraz więcej. W uszkach wyszły mu nawet małe kępki. Nie miałem jeszcze okazji zapytać o to weterynarza, więc pytam tutaj. Zastanawiam się, czy to przez jakieś braki w diecie, czy może przez stres... Czy to po prostu normalne u czarnych kociąt? Myślicie, że tych białych włosków będzie przybywać i zrobią się z nich plamy?

Na zdjęciach trudno to uchwycić, ale i tak wrzucam parę fotek ^^

Białe włoski u czarnego kotka

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Landoras
    Landoras Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, u europejczyków to się zdarza... To nie tylko nie jest oznaka żadnej choroby, ale moim zdaniem dodaje im to jeszcze więcej uroku i „tego czegoś” 😌

Moje dwa maluchy o jednolitym umaszczeniu (jedna niebieska i jeden czarny, oba to europejczyki) też mają te swoje malutkie kępki białej sierści, to jest po prostu przeurocze!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie masz się co martwić, to się często zdarza i nie ma żadnego wpływu na zdrowie Twojego mruczka. Krąży nawet legenda, że takie koty to prawdziwe talizmany, bo zostały dotknięte ręką Boga. Podobno pochodzi ona jeszcze ze średniowiecza – kiedy czarne koty bywały tępione, te, które miały w futerku choć odrobinę bieli, uchodziły z życiem.
    Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post