Chipie zjadła kabanosy... Pomocy!!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Dziś rano znalazłam otwarte opakowanie kabanosów (takie małe kiełbaski) i w środku kompletnie nic nie zostało.

Jestem więc pewna, że Chipie je zjadła (jakieś 4-5 sztuk)...

Czy to może być groźne? Jeśli tak, to co mam teraz zrobić?

Dzięki za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Cześć,

U Chipie wszystko w porządku, to bardzo miłe, że dopytujesz co u niej :)

Kiełbasa najwyraźniej w ogóle jej nie zaszkodziła i mała dalej nam tu bryka

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć!

No i jak tam miewa się Chipie?

Nic poważnego?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A, rozumiem, no to myślę, że nie masz się co martwić, to tylko mięso. Może będzie miał trochę luźniejszą kupę, ale poza tym nie powinno być żadnych problemów. Możesz oczywiście dopytać swojego weterynarza, ale myślę, że wszystko będzie w porządku :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czyli nie było tej metalowej spinki?! Myślę, że możesz spokojnie poczekać, w końcu to samo mięso. Jeśli zjadła to wczoraj wieczorem albo w nocy, to pewnie dzisiaj po prostu zrobi po tym kupę. Ale nie martw się, to tylko mięso, nic jej się nie stanie, skoro nie było tam żadnego metalu.

U mnie Maïa zjadła kiedyś to metalowe zakończenie razem ze sznurkiem, bo został na nich kawałek kiełbasy, ale w końcu to zwymiotowała, więc wszystko skończyło się dobrze.

Ok, wielkie dzięki!!

Nie, nie było tam żadnego metalu ani sznurka, tutaj wrzucam zdjęcie (pobrane z internetu):

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czyli nie było tego metalowego klipsa? Myślę, że możesz spokojnie poczekać, w końcu to samo mięso. Jeśli zjadła to wczoraj wieczorem albo w nocy, to pewnie dzisiaj to po prostu wydali. Nie martw się, to tylko mięso, nic jej nie będzie, skoro nie zjadła tego metalowego zakończenia.

Moja Maïa zjadła kiedyś ten metalowy klips razem ze sznurkiem, bo został na nim kawałek kiełbasy, ale na szczęście to zwymiotowała, więc wszystko skończyło się dobrze.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Te patyczki miały około 8 cm i nie były zbyt grube, ale na szczęście nie było w nich żadnych metalowych elementów. Ok, dzięki! Dziś po południu idę po środek na odrobaczanie, więc dopytam weterynarza, czy to coś poważnego. Po jakim czasie ona powinna wydalić te "patyczki"? I wielkie dzięki za odpowiedź, to mnie już trochę uspokoiło.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, spokojnie, bez paniki! To były te duże patyczki? Pewnie będzie wymiotować, bo pewnie zjadła te metalowe elementy... W każdym razie sprawdzaj jej kupę i obserwuj, czy wymiotuje, ale wiesz, chyba najlepiej byłoby jednak pójść do weterynarza...
    Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post