Chora po szczepionce, bardzo się martwię

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Fuji ma 3 lata.

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu przypominającym, ale od tego czasu kotka cały czas wymiotuje żółcią, miauczy i do tego załatwiła się pod siebie.

Nie chce nic pić i chowa się po kątach, ledwo się powłócząc.

Dzwoniłam do weterynarza – powiedział, że szczepionka była ta sama co zwykle. Fuji nie ma żadnego obrzęku, więc niby to nie reakcja alergiczna, a wcześniej nigdy tak nie reagowała!!

Bardzo się martwię, czy to może być tylko silny stres, czy coś poważniejszego?

Potrzebuję Waszych opinii i rad!!!!!

Z góry dziękuję

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • R
    Ragnar Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Nie chcę Cię straszyć, ale obserwuj ją uważnie. Jest bardzo, bardzo duża szansa, że to nic groźnego, ale czytałam już tutaj o reakcjach poszczepiennych – na szczęście są rzadkie, ale bywają poważne.

Do końca dnia, a najpóźniej jutro, powinna poczuć się lepiej. Jeśli tak się nie stanie, nie zwlekaj i wróć do weterynarza.

Na co konkretnie to były szczepienia przypominające?

Naprawdę nie martw się na zapas, po prostu zachowaj czujność na wszelki wypadek. :)

Przetłumaczony francuski
    Mamiecat
    Mamiecat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Zdarzyło mi się już widzieć reakcje po szczepieniu... kotek był taki trochę oszołomiony... i powiedziałabym, że niewyraźny... ale następnego dnia było już po wszystkim!

Jeśli nie będzie poprawy, weterynarz koniecznie musi go obejrzeć... to w końcu element opieki weterynaryjnej po szczepieniu!

Daj znać, co u was, dzięki!

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post