Czarne plamki na języku

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, właśnie wróciłam z pracy i zauważyłam czarne plamki na jego języku. To 3-miesięczny kiciuś i bardzo się martwię. Czy ktoś z was spotkał się już z podobnym problemem?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

8 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Dobry wieczór, zauważyłam u mojego kota czarne plamki na języku. Nie jest rudy, tylko czarno-biały i ma dopiero 5 lat. Jeszcze wczoraj nic tam nie było. Co o tym myślicie?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć, mój kot ma już ponad 10 lat i właśnie zauważyłem czarne plamki na jego języku. Czy to może być jakaś choroba? Czy to po prostu starość??

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, mój kot ma ponad 10 lat i właśnie zauważyłem u niego czarne plamki na języku. Czy to może być jakaś choroba? A może po prostu starość??
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć, mój kot ma już ponad 10 lat i właśnie zauważyłem czarne plamki na jego języku. Czy to może być jakaś choroba? A może po prostu starość??

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry, mój kot ma już ponad 10 lat i właśnie zauważyłem u niego czarne plamki na języku. Czy to może być jakaś choroba? Czy po prostu starość??

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli myślisz, że coś połknął, to nie zwlekaj i pędź szybko do weterynarza, bo jest jeszcze bardzo młody, to maluszek, a u takich maluchów stan może pogorszyć się błyskawicznie 😳

A czarne plamki na języku (taki rodzaj depigmentacji) nie zdarzają się tylko rudym kotom 🙅 inne też mogą je mieć, po prostu jest to nieco rzadsze i tyle 👌

Nie ma za co, cieszę się, że mogłam tak szybko odpowiedzieć 😁

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Boję się, że mógł coś zjeść...

Miboun nie jest rudy..

i to nie wygląda na te piegi, o których mowa...

ale bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To mogą być po prostu zwykłe przebarwienia, coś jak piegi u ludzi. Podobno często zdarza się to u rudych kotów albo takich z rudymi łatkami na sierści, ale i tak lepiej pokazać to weterynarzowi, żebyś miała pewność, że to nie żadna choroba czy zatrucie 😳 w tym wieku maluchy są bardzo ciekawskie i mogą czasem zjeść coś toksycznego lub inne szkodliwe rzeczy.
    Przetłumaczony francuski
  • 8 komentarzy na temat 8

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post