Czarny pazur – martwić się czy nie?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Mój kotek Quinoa od paru tygodni ma jeden czarny pazurek. Wygląda na to, że go to nie boli, ale jakoś nie chce się zagoić... Co o tym myślicie?

Dzięki

Czarny pazur – martwić się czy nie?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Mamiecat
    Mamiecat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

OK... dzięki za wieści... i to tak uspokajające... w takim razie wszystko jest w porządku!

Miłego dnia!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki Mamiecat!

Od mojego ostatniego posta zdążyłam już odwiedzić weterynarza i właściwie świetnie podsumowałaś to, co mi powiedział. Nie wyrwał mu pazura (uff!), bo był przekonany, że mimo wszystko rana jest już na dobrej drodze do zagojenia. Wyczyścił go i szczerze mówiąc, wygląda to teraz o wiele lepiej.

Jestem już o wiele spokojniejsza!

Jeszcze raz wielkie dzięki!

Przetłumaczony francuski
    Mamiecat
    Mamiecat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, Osobiście myślę, że ten pazur został uszkodzony i że naczynko krwionośne krwawiło... stąd pewnie ten czarny kolor krwi, która się rozlała! To, że to nie znika, może oznaczać, że rana jest na tyle poważna, że nie chce się goić albo goi się źle, a to stwarza ryzyko infekcji. Pazur mógł pęknąć u nasady i otwierać się, gdy twój kot na nim staje podczas chodzenia albo kiedy drapie w kuwecie. Widziałam już coś takiego u kota, który ze strachu mocno się czegoś uczepił i tak się zranił... weterynarz musiał wtedy usunąć pazur, który odrósł po kilku tygodniach. Najlepiej byłoby skonsultować się z weterynarzem! W międzyczasie możesz przemywać to miejsce Betadine za pomocą kompresu, 3 razy dziennie. Powodzenia i daj nam znać, co i jak, dzięki!
    Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post