Czy kilka kotów może korzystać z tej samej kuwety?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć!
Mam takie pytanko: wiem, że dwa koty mogą dzielić kuwetę, ale czy mały kotek może korzystać z tej samej kuwety co starszy kot (5 lat)?
Dzięki z góry za odpowiedzi!
Dzień dobry, liczba kuwet w domu powinna wynosić: liczba kotów + 1. Nic nie szkodzi, jeśli koty korzystają z tych samych kuwet, o ile są one sprzątane codziennie (mocz i odchody usuwane każdego dnia) i jeśli pamiętasz o regularnym stosowaniu środków na pasożyty zewnętrzne i wewnętrzne.
Floriane
Cześć,
mamy w domu dwie kotki, ale o kuwetę toczy się prawdziwa bitwa. Ta, która była u nas pierwsza, sika wszędzie, odkąd pojawiła się ta druga, mimo że mamy dwie kuwety. Podłączyliśmy feromony do kontaktu, ale nic nie działa. Nie wiemy już kompletnie, co robić, każda wskazówka będzie na wagę złota. Dzięki👍
Moje koty korzystają z tej samej kuwety od 8 lat i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Cześć,
Moje dwie kotki bez problemu korzystają z tej samej kuwety (to w końcu spora kuweta), ale myślę, że przy trzech kotach powinieneś mieć już dwie 😁
Cześć,
U mnie dwa koty załatwiają się do tej samej kuwety i nie ma z tym żadnego problemu. Tyle że często ją sprzątamy, bo nie wiem, czy wiecie, ale kot chodzi do toalety naprawdę sporo razy 😉 no i robimy to też dla zachowania higieny. Zresztą i tak nie wiedziałabym, gdzie mielibyśmy postawić drugą kuwetę, więc jeśli będziesz o to dbać, to tak, twoje koty mogą korzystać ze wspólnej kuwety.
2 koty = 1 kuweta 😁
Więc moim zdaniem, jeśli masz 4 koty, to powinieneś mieć minimum (zaznaczam: minimum) 2 kuwety....
Dziękuję za wasze odpowiedzi
Cześć Sauvage20!
Dla moich dwóch kotek mam dwie kuwety i choć obie korzystają bez problemu z obu, to uważam, że jednak lepiej mieć po jednej kuwecie na każdego kota. Na przykład u moich jedna służy głównie do siusiania, a druga do tych „grubszych spraw”.
Poza samą kwestią higieny, jedna kuweta na dwa koty może też powodować problemy na tle terytorialnym.
Buziaki!