Czy kot może mieć dwóch opiekunów?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim

Zastanawiałem się nad pewną kwestią.

Chociaż wiem, że koty tak naprawdę nie mają „właściciela” w pełnym tego słowa znaczeniu (na pewno nie tak, jak to bywa u psów), to ciekaw jestem, czy mruczek może przywiązać się do dwóch zupełnie różnych osób?

Już wyjaśniam: nie mam w domu żadnych zwierzaków, ale od kilku lat w pobliżu mojego domu kręci się uroczy kot. Daje się głaskać i przesiaduje u mnie, kiedy tylko ma na to ochotę. Przychodzi i wychodzi, kiedy chce.

Ten kot ma już swoją opiekunkę (dlatego go nie dokarmiam), która mieszka kilka domów dalej i ma jeszcze trzy inne koty oraz dwoje dzieci.

Ja też mam dwoje dość spokojnych dzieci.

Czasami mija nawet kilka tygodni, kiedy go nie widzę, a potem nagle wraca, miauczy, dopomina się pieszczot, prześpi się trochę w domu i znowu rusza w swoją stronę...

Czy to po prostu oportunista, czy może jednak trochę się do nas przywiązał?

Co o tym sądzicie?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

17 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Katycat

Odpowiedziała mi Pani w moim wątku i pisała Pani o swojej kotce perskiej,

która miała mieć taką samą fobię przed maszynką do strzyżenia, jak mój kot.

A tutaj twierdzi Pani, że nie ma żadnych zwierząt...

Nie wspomina Pani o kotce perskiej, ani teraz, ani wcześniej (w przeszłości).

Może Pani wyjaśnić tę dziwną sytuację?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki za Wasze opinie, to trochę uspokajające. W takim razie może jednak trochę nas kocha 😁
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Kot nie ma właściciela – po prostu idzie do ludzi, których kocha i tyle.

Przetłumaczony francuski
    Solenneb
    Solenneb Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

nie wiem... moja kotka zagląda do sąsiadów... ale jak tylko ją zawołam, to od razu przybiega! nawet jeśli u sąsiadów dostaje jedzenie i pieszczoty...

Przetłumaczony francuski
    Chooba
    Chooba Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Myślę, że to jak najbardziej możliwe, moja kuzynka miała dokładnie taką samą sytuację jak ty, tyle że na odwrót.

Jej kot wychodził coraz częściej i zawsze zaglądał do tego samego domu, aż w końcu pewnego dnia w ogóle nie chciał już wrócić. Dzisiaj jest już adoptowany przez tamtą rodzinę.

Przetłumaczony francuski
    Lisanimo
    Lisanimo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Myślę, że ten kot uwielbia pieszczoty i bardzo lubi, kiedy go głaszczesz. Skoro zawsze byłeś dla niego miły, to nic dziwnego, że cię polubił. Chociaż nie wiem, czy kocha cię aż tak mocno, jak swoją panią.

Przetłumaczony francuski
    Sofi771
    Sofi771 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Myślę, że nawet jeśli nie uważa cię za swojego pana, to i tak mógł się do ciebie bardzo przywiązać, zwłaszcza jeśli regularnie do ciebie wraca i u ciebie sypia 🙂.
    Przetłumaczony francuski
  • 17 komentarzy na temat 17

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post