Czy mój kociak może jeść ludzkie ciastka?!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, chciałabym się dowiedzieć, czy mogę dawać mojemu kociakowi ludzkie ciastka, w stylu herbatników Petit Beurre, ciastek maślanych itp.?

Czy mogę mu je podawać, jeśli dodam do tego sardynki albo mięso?

Myślicie, że to niebezpieczne albo po prostu nieodpowiednie, nawet jeśli to miałyby być tylko smaczki?

Jeśli takie ciastka są szkodliwe dla mojego malucha, macie może jakieś łatwe przepisy na domowe przysmaki, które mogłabym sama przygotować i które będą odpowiednie dla rosnącego kotka?

To tyle, dzięki wielkie za przeczytanie =D ! ! ! !

Do usłyszenia wkrótce!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

A tak poza tym, czy macie może jakieś przepisy na ciasteczka dla kota (lub kociaka)? ?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ok, wielkie dzięki Lunafrip ^^ spróbuję później z moim kociakiem i zobaczymy, co z tego wyjdzie :-) ! Na razie
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ja tam uważam, że dawanie takich bardzo tłustych i słodkich ciastek to niezbyt dobry pomysł, one po prostu nie są dla nich odpowiednie.

Jeśli koniecznie chcesz coś upiec, to czemu nie spróbujesz zrobić takich małych ciasteczek na bazie twarogu, jajka, mąki i szynki, sardynek czy innej ryby? Dzięki temu unikniesz masła i cukru, a i tak podawaj je tylko w małych ilościach. Popróbuj z proporcjami, aż wyjdzie Ci taka konsystencja, o jaką Ci chodzi.

Przetłumaczony francuski
    Lunafrip
    Lunafrip Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Luna często je herbatniki, uwielbia je i nigdy nie miała z tym żadnych problemów. Jasne, możesz je dawać, ale tak jak napisał Natanimaux – żadnej czekolady. Psy i koty mają inny metabolizm niż my i nie przyswajają czekolady. Możesz mu też dać szynkę, na pewno mu posmakuje. Tak jak pisałam w innym poście, Luna je wszystko – od małego uczyłam ją próbować różnych rzeczy, nawet owoców, melona, suszonych moreli, a nawet sałaty... To zupełnie jak u ludzi, smaki kształtuje się już od małego...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Okej, wielkie dzięki za odpowiedź Nathanimaux! Na razie i jeszcze raz dzięki ;D

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jeśli to tylko mały kawałeczek podany jako smakołyk, to nie ma problemu. Uważaj jednak na czekoladę, bo jest bardzo niebezpieczna dla zwierzaka, zwłaszcza jeśli dostawałby ją codziennie. W supermarketach bez problemu znajdziesz specjalne przysmaki dla kotów.
    Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post