Czym karmić bezdomnego kota?

L
Loulou2508 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Opiszę Wam mój problem: w moim bloku zmarł jeden z sąsiadów, zostawiając po sobie kota (nie znamy jego rasy, wieku ani płci). Niestety nikt go nie przygarnął. Kot cały czas przebywa w przyblokowym parku, ale nie ma własnego domu. Razem z rodziną nie możemy go wziąć do siebie, bo mamy już samca labradora. Idzie zima, robi się coraz zimniej, a kot podchodzi do wszystkich przechodniów i miauczy o jedzenie – wygląda na naprawdę głodnego. Razem z bliskimi zdecydowaliśmy, że będziemy mu dawać pół puszki tuńczyka (160g) dziennie, ale wydaje mi się, że to mała porcja, ma mało tłuszczu (co przy życiu na zewnątrz zimą wydaje mi się ważne) i dieta jest mało urozmaicona. Co więcej, kot innych sąsiadów ciągle go przegania (tamten jest większy i silniejszy, w przeciwieństwie do tego biedaka) i na dodatek wyjada mu to, co mu dajemy. Jak możemy mu pomóc? Co najlepiej mu dawać do jedzenia i w jakich ilościach?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Louis, 18 lat

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Najlepiej skontaktuj się z jakąś fundacją albo schroniskiem dla zwierząt, żeby przyjechali go odebrać. W międzyczasie unikaj podawania tuńczyka z puszki, bo jest za słony. Zwykła karma sucha lub mokra z marketu w zupełności wystarczy, zanim go zabiorą ;)
    Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post