Dlaczego mój kot idzie jeść zaraz po głaskaniu?

A
Alisonjok Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mam swojego kota od 2,5 roku, adoptowałem go ze schroniska.

Od małego na mnie miauczy i uparcie prowadzi mnie do kuchni (tam, gdzie stoi jego miska). Je wtedy, kiedy czuje potrzebę, ale czasem kilka razy dziennie domaga się pieszczot. Kiedy już się wystarczająco wymizia, idzie prosto do miski. Dziś wieczorem zrobił mi ten numer już trzy razy. Chciałbym wiedzieć, dlaczego idzie jeść akurat po tym, jak dostanie odpowiednią porcję głaskania. Mój kot nie ma żadnych szczególnych problemów behawioralnych. Nie jest ani lękliwy, ani przesadnie strachliwy.

Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie, o co mu chodzi! Miłego wieczoru :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ona im też wylizuje tyłeczki, ale tego też nie musisz robić 😂

No i proszę! Właśnie tego chciałam uniknąć – wulgarności! (lol)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ona też wylizuje im tyłeczki, ale tego akurat nie musisz robić 😂
    Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, To pewnie wspomnienie z czasów, kiedy kotek był jeszcze maluszkiem. Ciepły dotyk mamy, która go liże, a potem porządne karmienie. Zazwyczaj po jedzeniu mama liże brzuszek malucha, żeby pobudzić trawienie, ale tego to już raczej nie musimy robić, co?
    Przetłumaczony francuski
    L
    Loulou140220 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Mój Maine Coon przez cały dzień przychodzi do mnie i grucha, żeby go głaskać, kiedy je swoje chrupki – i to jedyne miejsce, w którym daje się miziać.

Przetłumaczony francuski
    Aurore Boréale
    Aurore boréale Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Głaskanie i przytulanie dają kotu mnóstwo przyjemności, a po takiej porcji endorfin często chcą przedłużyć to miłe uczucie jakąś fajną czynnością, na przykład jedzeniem.

Moja kotka za to zawsze urządza sobie sesję mycia po pieszczotach.

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post