Dlaczego moja kotka pacia łapą inne koty?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
świetne promocje i codzienne niespodzianki. Czeka na was ogromny wybór slotów, gier stołowych i wyjątkowych wydarzeń. Atrakcyjne bonusy, darmowe spiny i ekskluzywne nagrody zapewniają dodatkowe emocje. Szybka rejestracja, bezpieczne płatności i łatwa obsługa sprawiają, że https://lucky7even-de.de/ oferuje komfort na najwyższym poziomie. Wsparcie 24/7 jest zawsze pod ręką. Odkryj teraz korzyści, promocje i zabawę bez końca. Powodzenia i dobrej zabawy.
Dzień dobry,
Jeśli dobrze rozumiem, Twoja dorosła kotka „paca” łapami kocięta, które mieszkają u Twoich rodziców. W ten sposób stara się je wychować i nauczyć respektu. W takim przypadku absolutnie nie należy interweniować. To właśnie dzięki takiemu karceniu łapą maluchy i młode koty uczą się hamowania gryzienia i drapania.
Dodatkowo, zależnie od wieku tych kociąt, mogą one już być pod wpływem hormonów i zacząć się rozmnażać. Jeśli Twoja kotka nie jest wysterylizowana, ryzyko ciąży jest jak najbardziej realne. Jeśli zaś jest już po zabiegu, to takie pacanie łapami po prostu studzi zapędy dorastającej młodzieży.
W każdym przypadku, gdy kilka kotów mieszka razem – a nawet jeśli masz tylko jednego mruczka – sterylizacja jest bardzo mocno zalecana. Czekamy, aż stanie się ona u nas obowiązkowa, podobnie jak to już ma miejsce w niektórych innych krajach.
Pewnie chce pokazać, że to ona tu rządzi, pewnie jakaś hierarchia musi być.
Dzień dobry,
To może być po prostu zachowanie związane z zabawą. Jeśli Twój kot uderza łapkami bez wyciągania pazurów i nie przybiera agresywnej postawy (np. zjeżona sierść...), nie jest to powód do niepokoju.
Mimo wszystko warto pilnować, żeby nie zrobił krzywdy drugiemu kotu.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Lucas.
4 komentarzy na temat 4
- Walka o ratowanie 28-dniowego słabiutkiego kociaka (intensywne karmienie)
- Wpływ pogody na Wasze koty