Dlaczego moja kotka przenosi swoje kocięta?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Od dzisiejszego wieczoru moja kicia „Cachou” bierze swoje maluchy w pyszczek i przenosi je tak, jakby szukała innego miejsca, ale ostatecznie zawsze wraca z nimi do tego przytulnego kartonu, który jej przygotowałam. Czy to normalne? Powinnam się martwić? Czy to może moja wina, bo zdarzało mi się przestawiać karton razem z nią do mojej sypialni, kiedy miałam wrażenie, że tego właśnie chce po tym, jak długo miauczała? Sama nie wiem, co o tym myśleć, proszę, poradźcie coś.

Mam nadzieję, że do usłyszenia niebawem!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

114 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Przede wszystkim dziękuję Wam wszystkim za tak szybkie odpowiedzi :-) !

No więc tak: po dość burzliwym wieczorze i początku nocy Cachou została do rana w swoim kartonie. Myślałam, że wszystko już wróciło do normy, dopóki nad ranem nie poczułam kogoś pod kołdrą!! hihi!! Także poranek zaczęliśmy w siódemkę w łóżku!

To jednak nie trwało długo, bo trochę później mama przeniosła i schowała mi maluchy w szafie, na samej górze. To mnie niepokoi, bo boję się, że małe spadną, mimo że mają dopiero 16 dni. Czy powinnam jej na to pozwalać?

Przyznam szczerze, że jestem nowicjuszką i trochę się w tym wszystkim gubię...

Z góry dziękuję za Wasze rady :-)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Też myślę, że to po prostu instynkt kotki!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To zupełnie normalne. Zadbaj jednak o to, żeby karton stał w pokoju, w którym najczęściej przebywasz, bo ona pewnie będzie chciała za Tobą chodzić. To BARDZO WAŻNE, żeby trzymała maluchy w jednym miejscu, więc musisz dopilnować, żeby ich nie przenosiła. Ryzyko jest takie, że może przenieść tylko część młodych, a resztę zostawić – w takiej sytuacji maluszki by nie przeżyły. Zaplanuj sterylizację mamy za około 6 tygodni :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

to instynkt kotki –

Przetłumaczony francuski
  • 114 komentarzy na temat 114

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post