Dlaczego moja kotka przenosi swoje kocięta?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Od dzisiejszego wieczoru moja kicia „Cachou” bierze swoje maluchy w pyszczek i przenosi je tak, jakby szukała innego miejsca, ale ostatecznie zawsze wraca z nimi do tego przytulnego kartonu, który jej przygotowałam. Czy to normalne? Powinnam się martwić? Czy to może moja wina, bo zdarzało mi się przestawiać karton razem z nią do mojej sypialni, kiedy miałam wrażenie, że tego właśnie chce po tym, jak długo miauczała? Sama nie wiem, co o tym myśleć, proszę, poradźcie coś.

Mam nadzieję, że do usłyszenia niebawem!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

114 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Dobrze by było, żeby kicia została wysterylizowana, zanim pojedziesz na wakacje.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ile będą miały kociaki, kiedy będziesz na wakacjach?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No to musisz znaleźć jakieś rozwiązanie, bo jeśli ją wypuścisz, to może nie trafić z powrotem do domu (no bo przecież będzie na zupełnie obcym terenie).

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ile one mają dokładnie dni?

Zaczynają chcieć odkrywać „świat” około 3. tygodnia życia.

No tak, to leci szybko, bardzo szybko!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

O rany, to przecież dom wakacyjny, w środku lata zostawiamy wszystko otwarte, bo inaczej można paść z upału!

Kot zawsze znajdzie drogę do domu, nie?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No i stało się, otworzyły już oczy! Na razie nie są jeszcze niebieskie, tylko raczej takie czarne.

Kiedy zaczną wychodzić, żeby odkrywać okolicę i wszędzie brykać??

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

30 minut drogi to naprawdę nic takiego.

Nie masz się więc czym martwić.

Na Twoim miejscu nie wypuszczałabym jej na zewnątrz – po pierwsze dlatego, że może nie być jeszcze wysterylizowana, a po drugie to dość krótki wyjazd, więc spokojnie może zostać w domu.

I wierz mi, jej maluch będzie już wtedy całkiem duży (dla niej, nie dla Ciebie) i jeśli poczuje chęć, żeby wyjść, mogłaby zupełnie przestać się nim zajmować.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Daj im jeszcze trochę podrosnąć, a Twój wybór na pewno z czasem się wyklaruje :)

I zobaczysz, jak już w pełni otworzą oczka – to będzie czysta magia.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No dobra, w każdym razie droga nie jest długa (30 min), ale czy przez zmianę domu i otoczenia nie zgubi się, jak wyjdzie na zewnątrz? Tutaj trochę spaceruje w ciągu dnia, ale zawsze wraca.

Tak sobie myślę, że skoro będzie miała przy sobie malucha, to będzie się trzymać blisko domu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Gdybym tylko w nim jednym się zadurzyła, to i tak byłby to wybór niemal niemożliwy, no tak!!!! ;-(

Tygryska jest prześliczna, uwielbiam ten jej pyszczek, Skarpetka jest przesłodka z tymi swoimi dwoma białymi końcówkami łapek, a Lukrecja jest po prostu do schrupania! Grr

Przetłumaczony francuski
  • 60 komentarzy na temat 114

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post