Dziki kotek w domu: nauka korzystania z kuwety
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Wszystko już się ułożyło! Moja kicia ma świetny apetyt, bez problemu korzysta z kuwety i uwielbia się przytulać!
Bardzo dziękuję za wszystkie wasze rady
Problem w tym, że ona jeszcze w ogóle się nie załatwiła, od jakichś 15 godzin ani jednej wpadki.
Tak, myślę, że na zewnątrz pewnie by to zrobiła, ale boję się, że nie wróci. Bardzo długo pracowałam na jej zaufanie, mimo że w domu czuje się już zupełnie swobodnie.
Nasypię trochę ziemi do kuwety, dzięki za radę!!
To piękny gest, ale to tak urocza kotka, że nie da się w niej nie zakochać :)
Z zasady koty to bardzo czyste zwierzęta. Zdarzało mi się już przygarniać koty i nigdy nie było z tym żadnych problemów.
Albo załatwiały się na zewnątrz, albo do kuwety, chociaż często faktycznie wolą wychodzić na dwór.
Wszystko się ułoży, kiciuś musi się po prostu przyzwyczaić.
W każdym razie, wielkie brawa za Twój wspaniały gest!
Przede wszystkim wielkie brawa dla Ciebie za przygarnięcie bezdomnego mruczka i podarowanie mu domu!
Musisz dać mu trochę czasu, żeby oswoił się z nowym otoczeniem i powoli znalazł swoje własne kąty.
Jeśli chodzi o kuwetę, możesz spróbować dosypać do niej odrobinę ziemi – to przypomni mu miejsce, w którym załatwiał się wcześniej.
Jeżeli zdarzy mu się „wypadek” gdzieś w domu, pod żadnym pozorem go nie karć. Po prostu delikatnie przenieś go do kuwety – powinien dość szybko załapać, o co chodzi.
8 komentarzy na temat 8