Dziwna utrata sierści u nasady uszu u mojego kota

S
Sunrise27may Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej wszystkim,

Kiedy wróciłam do domu po pracy, zauważyłam u mojego kota łyse miejsce u nasady jednego ucha. Było tam też lekkie zaczerwienienie, więc pomyślałam, że może po prostu zadrapał się podczas zabawy. Jednak minęły już 3 lub 4 dni i mam wrażenie, że to miejsce się powiększa. Wydaje mi się, że zrobił się tam mały strupek w kolorze skóry. Ostatnio kotek był szczepiony przeciwko katarowi kociemu (herpeswirozie). Czy myślicie, że to może być efekt uboczny szczepionki? Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie.

Dzięki wielkie wszystkim!

Dziwna utrata sierści u nasady uszu u mojego kota

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • S
    Sunrise27may Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Też mi się wydaje, że to jakiś problem skórny. Byliśmy już na konsultacji i weterynarz zrobił posiew. Niedługo będę mieć wyniki! Na razie sprawdzam ocet jabłkowy rozcieńczony z wodą, tak na wszelki wypadek, gdyby to była grzybica.
    Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, Ja też radziłabym pójść do weterynarza. Kocich chorób skóry jest mnóstwo i niestety same zazwyczaj nie przechodzą. Myślę, że gdyby to była zwykła rana, to zmiana by się zmniejszała, a nie powiększała. Jednak tylko weterynarz będzie w stanie postawić pewną diagnozę.
    Przetłumaczony francuski
    Alex_rvlt
    Alex_rvlt Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, to może być grzybica... lepiej zabierz go do weterynarza, tak będzie najlepiej.

Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post