Ewolucja futerka mojego kociaka :p

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mam małego dachowca, który kończy dzisiaj 3 miesiące. Jeśli ktoś z Was orientuje się trochę w tych sprawach, chciałabym się dowiedzieć, czy jest szansa, że będzie miał chociaż półdługą sierść.

Jego tata to rasowy kot birmański, a mama to dachowiec, który jest już krzyżówką syjama z kotem birmańskim.

Zawsze marzyłam o kocie z długą sierścią, ale w Zephirze zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Jeśli więc istniałaby choć mała szansa na półdługie futerko, byłby to miły bonus ;)

Z innej beczki – jeśli macie zdjęcia swoich kotów „kiedyś i dziś” (jako maluch i dorosły), to chętnie bym je zobaczyła, myślę, że byłoby to super.

Z góry dziękuję!

Ewolucja futerka mojego kociaka :p

Na zdjęciu w czerwonym koszyku miał 2 miesiące i kilka dni, na pozostałych jest z dzisiaj, kiedy kończy dokładnie 3 miesiące.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, Twój kot ma gęstą sierść, taką półdługą, ale raczej nie będzie już ona dłuższa, a jeśli tak, to tylko minimalnie. Za to futerko może się jeszcze zagęścić – to trochę loteria i zależy od wielu czynników, czas pokaże :)

Kiara w wieku 2 miesięcy – gęsta i półdługa sierść

Kiara teraz – sierść nadal tak samo gęsta, a nawet gęstsza, i wciąż półdługa, ale nie rzuca się to już tak w oczy, bo po prostu urosła.

Jej mama miała długą sierść, a tata nie.

Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post