Guzek na brzuszku mojego kota

C
Celia_122 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, niedawno (jakieś 5 dni temu) wysterylizowałam moją kotkę. Ma 6 miesięcy i na jej brzuszku, w miejscu, gdzie weterynarz ją zszywał, zrobił się taki dość spory guzek. Nie wygląda na to, żeby ją to bolało, ale chciałam się tylko dowiedzieć, czy to normalne?

Z góry dzięki i miłego wieczoru!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć! Nie martw się, u niektórych kotek po sterylizacji pojawia się taka „górka”. To po prostu proces gojenia, który z czasem sam ustępuje i nie jest bolesny. Moja syjamka też tak miała – zgrubienie wchłonęło się całkowicie w ciągu około dwóch miesięcy. Teraz to miejsce jest już idealnie płaskie.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Celia_122 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Okej, dzięki wielkie! Udanej końcówki roku i wszystkiego dobrego!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć Elise,

tak, to zgrubienie wielkości gołębiego jajka pod skórą. Zdarza się to od czasu do czasu, to po prostu stan zapalny.

Wszystko wchłonie się samo w ciągu kilku dni, to nie jest bolesne.

(Sporo kotów przechodzi przez taką sytuację, nie rozumiem, dlaczego weterynarze nie zadają sobie trudu, żeby uprzedzić o tym ludzi).

Dobrej nocy dla Ciebie i Twojej kici

Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post