Guzek na nosie mojego kota

G
Gosia93 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Guzek na nosie mojego kota

Hej,

Zauważyłam mały guzek na nosie mojego kota (zerknijcie na zdjęcie). Przy dotyku wydaje się, że w ogóle mu to nie przeszkadza i raczej go nie boli.

Macie może jakiś pomysł, co to może być?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Jeśli ten guzek na razie nie przeszkadza Twojemu zwierzakowi, to nie jest to pilny przypadek. Niemniej jednak zgrubienia na nosie mogą świadczyć o różnych chorobach, takich jak chociażby kryptokokoza (choroba grzybicza). Może to być również ropień (choć on byłby bolesny), a nawet torbiel lub guz (które jednak często bywają łagodne).

Radzę skonsultować się z weterynarzem, który będzie w stanie postawić trafną diagnozę tej zmiany.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc,

Paul

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

O ile nie jest to wynik noszenia zbyt ciasnych okularów, to prawdopodobnie po prostu naturalny kształt jego chrząstki nosowej 👌

Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post