Imię dla osieroconego kotka
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Mam taki pomysł!
Patrząc na historię kociaka, osobiście widziałabym tu imię Ratatouille!
No dobra, może nie brzmi to jakoś bardzo światowo, ale skoro został znaleziony w paśniku i o mało co nie został zmiażdżony, to myślę, że to fajnie opowiada jego historię, a do tego jest naprawdę oryginalne ✌
Też o tym myślałam, haha! Robiłam research do pracy o Reiki!
Albo Reiki, jeśli chcesz mieć kota zen
Cześć, mam kilka pomysłów na imiona, jeśli chcecie: Daiki – to po japońsku „wielka nadzieja”; Akemi – też z japońskiego, oznacza „promienne piękno” albo „piękny zmierzch”. I na koniec możecie go nazwać Urwis, chociaż nie wiem, czy to ma jakieś szczególne znaczenie 🙂 Miłego dnia!
Dzięki! Daiki bardzo mi się podoba.
Akemi nie wiem czemu, ale widziałabym je raczej dla samiczki :)
Skoro imię faktycznie mówi coś o charakterze kota, to wolę już zaryzykować ze Sputnikiem niż z Rasputinem 😂
Haha, też szukałam czegoś na R i myślałam o Reykjaviku, bo zakochałam się w Islandii, ale tak samo uznałam, że to trochę zbyt „ciężkie” imię dla kota 😂
Porzuciłam już pomysł z literą R, chociaż bardzo podobała mi się Romy dla kotki, ale mój to będzie mały chłopak
A jeśli chodzi o nazwy geograficzne, to dla kocurka znalazłam Peru, myślałam też o Budapeszcie (bo miałam tam jechać w to lato, no ale „dzięki” koronie nic z tego nie wyszło) albo o Haifoss (mój ulubiony wodospad na Islandii, no ale znowu – to islandzki)
Cześć!
Mam kilka pomysłów na imiona, jeśli chcecie:
Daiki – to japońskie imię i oznacza „wielką nadzieję”
Akemi – to też z japońskiego i oznacza „promienne piękno” lub „piękny zmierzch”
I na koniec możecie go nazwać Fripouille, chociaż nie wiem, czy to ma jakieś szczególne znaczenie 🙂
Miłego dnia!