Imię dla osieroconego kotka

E
Emama69 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Słuchajcie, będę przyjmować pod swój dach małego kotka uratowanego latem. Dziewczyna, która go tymczasowo przygarnęła, poprosiła mnie, żebym już powoli szukała dla niego imienia.

To był cały miot znaleziony w paśniku – kociaki dosłownie o włos uniknęły śmierci. Matka je tam zostawiła i o mały figiel nie zostały rozdeptane przez krowy albo nie padły z głodu.

Chciałabym jakieś krótkie imię, najlepiej o obcojęzycznym brzmieniu, które by do niego pasowało.

Wpadło mi w oko na przykład imię Csoda, co po węgiersku oznacza „cud”, ale nie jestem do końca przekonana. Szukam innych pomysłów, może są tu jacyś poligloci? x)

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

20 odpowiedzi
Sortuj według:
  • F
    Frederic216 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Milagro (z tym akcentem)... i to w zasadzie mówi wszystko!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mam taki pomysł!

Patrząc na historię kociaka, osobiście widziałabym tu imię Ratatouille!

No dobra, może nie brzmi to jakoś bardzo światowo, ale skoro został znaleziony w paśniku i o mało co nie został zmiażdżony, to myślę, że to fajnie opowiada jego historię, a do tego jest naprawdę oryginalne ✌

Przetłumaczony francuski
    E
    Zgłoś

Albo Reiki, jeśli chcecie mieć kota zen

Też o tym myślałam, haha! Robiłam research do pracy o Reiki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Albo Reiki, jeśli chcesz mieć kota zen

Przetłumaczony francuski
    E
    Zgłoś

Cześć, mam kilka pomysłów na imiona, jeśli chcecie: Daiki – to po japońsku „wielka nadzieja”; Akemi – też z japońskiego, oznacza „promienne piękno” albo „piękny zmierzch”. I na koniec możecie go nazwać Urwis, chociaż nie wiem, czy to ma jakieś szczególne znaczenie 🙂 Miłego dnia!

Dzięki! Daiki bardzo mi się podoba.

Akemi nie wiem czemu, ale widziałabym je raczej dla samiczki :)

Przetłumaczony francuski
    E
    Zgłoś

Skoro imię faktycznie mówi coś o charakterze kota, to wolę już zaryzykować ze Sputnikiem niż z Rasputinem 😂

Przetłumaczony francuski
    E
    Zgłoś

Haha, też szukałam czegoś na R i myślałam o Reykjaviku, bo zakochałam się w Islandii, ale tak samo uznałam, że to trochę zbyt „ciężkie” imię dla kota 😂

Porzuciłam już pomysł z literą R, chociaż bardzo podobała mi się Romy dla kotki, ale mój to będzie mały chłopak

A jeśli chodzi o nazwy geograficzne, to dla kocurka znalazłam Peru, myślałam też o Budapeszcie (bo miałam tam jechać w to lato, no ale „dzięki” koronie nic z tego nie wyszło) albo o Haifoss (mój ulubiony wodospad na Islandii, no ale znowu – to islandzki)

Przetłumaczony francuski
    Mia 07
    Mia 07 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, mi też to imię wydało się urocze, właśnie dlatego je zaproponowałam. Cieszę się, że Wam się podoba! 👌
    Przetłumaczony francuski
    Landoras
    Landoras Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, mam kilka pomysłów na imiona, jeśli chcecie: Daiki – to z japońskiego i oznacza „wielką nadzieję”, Akemi – też japońskie i oznacza „promienne piękno” lub „piękny zmierzch”, a na koniec możecie go nazwać Urwis, chociaż nie wiem, czy to ma jakieś szczególne znaczenie 🙂 Miłego dnia! Akemi jest urocze, znałam kiedyś super psiaka, który wabił się Okami, jak dla mnie to imię jest po prostu zniewalające ♥
    Przetłumaczony francuski
    Mia 07
    Mia 07 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Mam kilka pomysłów na imiona, jeśli chcecie:

Daiki – to japońskie imię i oznacza „wielką nadzieję”

Akemi – to też z japońskiego i oznacza „promienne piękno” lub „piękny zmierzch”

I na koniec możecie go nazwać Fripouille, chociaż nie wiem, czy to ma jakieś szczególne znaczenie 🙂

Miłego dnia!

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 20

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post