Imię dla osieroconego kotka
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Tylko żebyśmy nie przesadzili i żeby nie skończyło się na jakimś Titine, bo jeszcze chłopak się obrazi przy kumplach 👌
Rasputin!!! 🤭 genialne xd jestem fanem!!
Ups, postarzyłam się o rok, wybaczcie! Wracając więc do tematu: Ratelier!
Nie? No dobra! Ja też lubię nazwy geograficzne, zwłaszcza afrykańskie, rosyjskie...
Rasputin (chowajcie swoje kotki!)
Ruben
Jednego z moich dachowców nazwałam Rodéo – pasowało do niego jak ulał, bo non stop wskakiwał swojemu starszemu bratu na plecy.
To rok na literę „R”, dziewczyny 😌. Swoją drogą, Sputnik jest przeuroczy!
My też się męczymy ze znalezieniem imienia dla naszego nowego malucha, chyba ostatecznie odpuścimy sobie ten protokół, za dużo z tym zachodu!
Zwłaszcza że mój mąż nalega, żeby to była nazwa jakiegoś miejsca, rzeki, kontynentu czy coś w tym stylu. Mieliśmy już Odessę – taki mały geopolityczny akcent w przypadku kota w typie rosyjskim, urodzonego w 2018 roku.
Poza Rygą dla nowego domownika (mój mąż nie lubi tego imienia, a ja je uwielbiam!!), nic innego nie widzę :(
Reykjavik? No tak średnio...
Hahaha!!!
Sputnik to urocze imię, ale uważaj, bo często imiona pasują do zwierzaków jak ulał. Jeszcze zacznie Ci startować pionowo w górę, a przecież koty i tak mają w łapach sprężyny 😁
Wielkie dzięki, przejrzę dokładnie tę listę!
„Uratowany z paśnika” – świetny pomysł 😂
A tak poza tym, to chodziło mi po głowie imię Sputnik, które od początku wydawało mi się urocze dla mojego przyszłego kota (to nazwa pierwszych satelitów wysłanych w kosmos).
Mamy rok na literę S, więc może „S-Ocalony spod paśnika”! 😁
Żartuję sobie...
Po japońsku:
Seizon – „przetrwanie”
Yuki – „odwaga, męstwo”
Rakki – „szczęściarz”
Fumetsu – „nieśmiertelny”
Shori – „triumf”
Karui – „światło”
Aisuru – „miłość”
Rakku – „stojak/stelaż” (dziwne, bo brzmi podobnie do szczęściarza!) :P
Po rosyjsku:
Slava – „sława”
Svet – „światło”
Stellazh – „stelaż”
Po nepalsku:
Amara – „nieśmiertelny”
Ryaka – „stelaż”
Po węgiersku:
Fény – „światło”
Jednego z moich kotów nazwaliśmy Origami. Uwielbiam to imię, które szybko skróciło się do „Ori”. Moja obecna kotka to Odessa, na którą wołamy po prostu „Odie”.
Dobry wieczór,
Bardzo podoba mi się imię Łazarz albo Lazarus. W Biblii ta postać zmartwychwstała, więc pasuje idealnie – wasz maluch też przecież wrócił z dalekiej podróży.
20 komentarzy na temat 20