Jak długo utrzymują się kocie hormony?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć! Właściwie wszystko jest już w tytule! Chodzi o sytuacje, kiedy koty ocierają się o nas, o meble... ich dobre samopoczucie... Jak długo to utrzymuje się na meblach? Wiem, że to po to, aby koty czuły się bezpieczniej...

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Dzięki za odpowiedź. Koty to mają talent do dobierania się do butów… i trzymania ich w łapkach. No i oczywiście do ocierania się o nie.

Przetłumaczony francuski
    Yuna La Ficelle
    Yuna la ficelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To pewnie zależy od powierzchni, czy jest gładka, czy porowata. Ale na drewnie, na przykład na nielakierowanej nodze od stołu albo na rogu ściany, zapach trzyma się pewnie znacznie dłużej niż kilka dni – raczej całe tygodnie, a nawet miesiące (szczególnie te tak zwane „znaczenia”). To tłumaczy te czasem dziwne reakcje niektórych kotów, gdy odkrywają nowe otoczenie, na przykład przy przeprowadzce.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za odpowiedź. Przyznam, że moje koty mają prawdziwy talent do ocierania się, ocierania i jeszcze raz ocierania… Z drapakami jest tak samo… Muszę kupić nowy, bo sznur już całkiem się rozleciał.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Wydaje mi się, że ten zapach utrzymuje się przez kilka dni i koty regularnie się ocierają, żeby go odświeżyć. Nasz ludzki węch nie wyczuwa feromonów, które zostawiają, ale kot za to czuje je doskonale.

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post