Jak długo ważna jest maść Fradexam po otwarciu?

J
Julia000 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dzień dobry,

Czy wiecie, jak długo po otwarciu można stosować maść do oczu Fradexam (substancje czynne: framycetyna, deksametazon)?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    U mnie to samo, nie ma problemu. To powietrze psuje produkt – jeśli wyjmiesz odrobinę maści, to, co zostanie, nadal będzie dobre.
    Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie ma problemu. Tak jak pisałem, wyciśnij po prostu odrobinę maści i przemyj końcówkę alkoholem.
    Przetłumaczony francuski
    J
    Julia000 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry! Dziękuję za odpowiedź.

Tubka została otwarta na początku czerwca, a podana data ważności to luty 2022.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, Od jak dawna tubka jest otwarta i jaka data ważności widnieje na opakowaniu? Obie te informacje są ważne. Jeśli termin ważności jest jeszcze odległy, może Pan/Pani po prostu wycisnąć sporą ilość maści (istnieje ryzyko utlenienia ze względu na kontakt z powietrzem przy samym otworze) i wyczyścić końcówkę. Maść, która wypłynie później, nie powinna być utleniona. A jeśli data ważności już minęła, to według mojej wiedzy nie stanowi to zagrożenia dla kota, a jedynie produkt może przestać być skuteczny.
    Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post