Kocięta zabijane zaraz po urodzeniu

N
Nessircha Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, szukam u was pomocy, bo próbowałam bez skutku skontaktować się z lokalnym schroniskiem.

Moi sąsiedzi (którzy są też moimi wynajmującymi) mają niesterylizowaną kotkę. Wiadomo, ma małe. Myślałam, że udaje im się oddawać je w dobre ręce, ale jednak nie. Dzisiaj rano powiedzieli mi, że najczęściej zabijają je tuż po urodzeniu.

Gdy wspomniałam o sterylizacji, tylko wzruszyli ramionami, bez żadnego przekonania.

To starsze osoby, byli rolnicy (taka stara szkoła) – dla nich koty mają żyć na zewnątrz, łapać myszy i nie chodzi się z nimi do weterynarza.

Serce mi pęka, gdy pomyślę, co czeka te wszystkie kocięta.

Co mogę zrobić? Czy schronisko może przyjechać na interwencję? Czy da się ich jakoś zmusić do sterylizacji? Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • T
    Trifouillette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Skontaktuj się z najbliższym schroniskiem lub fundacją i wyjaśnij im całą sytuację. Albo jeśli znasz jakiegoś weterynarza, porozmawiaj z nim o tym. Przede wszystkim NIE ZWLEKAJ, bo zazwyczaj takie maluchy giną bardzo szybko. Mieszkałem kiedyś na wsi i tamtejszy rolnik topił kotki już po 48 godzinach (ze względu na pokarm u kotki).

PS: Spróbuj zyskać trochę czasu u sąsiada, bo małe kotki bardzo łatwo znajdują nowe domy. Zaproponuj mu, że zrobisz im zdjęcia i wrzucisz je do sieci na grupy pomocowe. Daj znać, co się dzieje.

Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post