Kot drapie i miauczy pod drzwiami wejściowymi

A
Alisonjok Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, od jakiegoś czasu mój półtoraroczny kot drapie i miauczy pod drzwiami wejściowymi, zarówno w dzień, jak i w nocy. Mieszkamy w bloku i kiciuś nie ma możliwości wychodzenia na zewnątrz. Zastanawiam się, czy po prostu chce wyjść, czy może przyciąga go zapach innego kota (na naszej klatce jest ich kilka). \/p>

Jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby, podzielcie się nimi, bo staje się to coraz bardziej nie do zniesienia! :)\/p>

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, on chce wychodzić, mój robi dokładnie to samo. No ale on wcześniej mieszkał w ogrodzie, więc to wszystko wyjaśnia. Jak tylko zostanie niedługo zaszczepiony, spróbuję go zabierać na zewnątrz w takich godzinach, kiedy jest mało ludzi i nie ma zbyt wielu psów. Ale trzeba się liczyć z tym, że potem może chcieć wychodzić częściej i myślę, że przez to będzie więcej miauczał. Wyprowadziłem go raz na smyczy na korytarz bardzo późno w nocy (piętro wyżej mieszkają psy), był taki szczęśliwy, aż tarzał się po ziemi. Na razie tego nie powtarzałem, bo nie jest jeszcze zaszczepiony i boję się chorób. Dzisiaj naprawdę mocno miauczał, więc wyszedłem z nim na dwie sekundy przed drzwi w ciągu dnia (oczywiście trzymając go mocno). Przestraszył się hałasów i od razu uciekł do środka. Musisz się liczyć z tym, że jak już się przyzwyczai, to będzie prosił o wyjście, ale dla jego dobrego samopoczucia może warto to robić.
    Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś
    Jasne! Dzięki za pomoc! ;)
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Spotkałem kiedyś faceta, który spacerował z kotem na smyczy w lesie. Opowiadał mi, że jego kot robił dokładnie to samo co Twój. Mówił, że najważniejsze to wychodzić o stałych porach i pozwolić kotu odkrywać wszystko w jego własnym tempie – w każdym razie tak mi powiedział ^^

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Nie, nigdy, poza tym jednym razem, kiedy znalazło go schronisko! Tak, myślałem o tym, ale czy myślicie, że on przestanie wtedy drapać w drzwi? Czy to nie sprawi przypadkiem, że będzie chciał wychodzić jeszcze bardziej? :D

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Czy on już kiedyś był na zewnątrz? Jak masz ochotę, to załóż mu szeleczki i śmigajcie do parku ^^
    Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś
    Tak, jest wykastrowany!
    Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post