Kot myszkuje w szufladach
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dobry wieczór,
Mam ten sam problem i też o to kiedyś pytałam, ale bez żadnych konkretnych odpowiedzi :s
Ale wpadłam na pomysł stulecia!!
Zabezpieczenia dla dzieci na szuflady i szafki! ^^.
Mam już dość zbierania moich ubrań z podłogi po długim dniu w pracy.
U mnie to samo – ma wszystko, czego potrzebuje do zabawy, ale wywalanie ciuchów jest przecież o wiele fajniejsze ^^
Robi tak od małego. Myślę, że to albo jakieś jej natręctwo lol, albo po prostu chce nam zrobić na złość i pokazać, że tu jest lol.
żeby zająć go zabawą, kiedy nie ma Cię w domu – bo to faktycznie może być to, czego mu potrzeba – możesz chować jedzenie w przeznaczonych do tego zabawkach, które można kupić gotowe lub zrobić samemu. Na przykład możesz przykleić pionowo rolki po ręczniku papierowym do kartonu lub tacy, na różnych wysokościach, i wsypać tam karmę. Wtedy będzie musiał wkładać łapkę do środka i wyciągać chrupki po trochu, żeby je zjeść. Taka zabawa przypominałaby trochę wyciąganie ubrań z szuflady jedno po drugim!
Mam nadzieję, że okaże się to pomocne,
Léna
Dobry wieczór,
to świetny pomysł, dzięki! Spróbuję (nie jestem pewna, czy go to zainteresuje, ale spróbować nie zaszkodzi!)
Dobry wieczór,
żeby zająć go zabawą, kiedy nie ma Cię w domu – bo to faktycznie może być coś, czego on potrzebuje – możesz chować karmę w specjalnych zabawkach edukacyjnych, które można kupić gotowe lub zrobić samodzielnie. Możesz na przykład przykleić pionowo do kartonu lub tacy rolki po ręcznikach papierowych o różnych wysokościach i wsypać do nich chrupki. W ten sposób Twój zwierzak będzie musiał wkładać tam łapkę i wyciągać karmę po kawałku, żeby ją zjeść. Taka zabawa trochę przypomina wyciąganie ubrań z szuflady jedno po drugim!
Mam nadzieję, że to Ci pomoże,
Léna
Spróbuj poszukać tzw. zabawek "interaktywnych" (takich, które zmuszają te nasze futrzaki do pogłówkowania), może on po prostu potrzebuje stymulacji intelektualnej.
Sama nie wiem... on nie bawi się sam, zawsze muszę być przy nim :/ ma piłeczki z dzwoneczkami w środku, jakieś piszczące zabawki itp., ale średnio go to interesuje. Zazwyczaj woli po prostu spać.
Zastanawiam się, czy to nie jest po prostu sposób na zwrócenie mojej uwagi... robi to częściej, gdy mnie nie ma albo w nocy, więc może o to właśnie chodzi..?
Jak kot sobie coś ubzdura... Moja poprzednia kicia systematycznie opróżniała nam kosz na makulaturę ^^
Spróbuj zerknąć na tzw. zabawki interaktywne (takie, które zmuszają nasze futrzaki do ruszenia głową) – może on po prostu potrzebuje stymulacji intelektualnej.
Koty uwielbiają wchodzić do szuflad i się w nich chować.
Moja robi to samo w mojej sypialni. Kiedy widzę, że się tam pcha, robię głośne „PSIIIIK”... i przestaje.
Ocet spirytusowy to może być dobry pomysł, możesz spróbować.
A jeśli on po prostu chce się chować, to czemu nie znajdziesz mu jakiegoś kartonu? Koty kochają w nich leżeć, a do tego są za darmo.
Są też drapaki z domkami – sama mam dwa, ale moja kotka w ogóle do nich nie wchodzi, zdecydowanie woli kartony 👌
Cześć,
Dzięki za radę, ale on się wcale nie chowa w tych szufladach. Po prostu wyciąga z nich moje ubrania i zostawia je na podłodze...
Ma do dyspozycji mnóstwo zabawek i kartonów, ale to nic nie pomaga. :/
Weź jednak trochę większy ten karton lol

Cześć louise02
Koty uwielbiają wchodzić do szuflad i się w nich chować.
Moja robi to samo w mojej sypialni – kiedy widzę, że to robi, robię głośne „PSIK!”... i przestaje.
Biały ocet może być dobrym pomysłem, możesz spróbować.
A jeśli on po prostu chce się gdzieś schować, to może znajdź mu zwykły karton? Koty uwielbiają się w nich kłaść, a to nic nie kosztuje.
Są też dostępne drapaki z domkami – osobiście mam dwa, ale moja kotka w ogóle do nich nie wchodzi, zdecydowanie woli kartony 👌
8 komentarzy na temat 8
- Walka o ratowanie 28-dniowego słabiutkiego kociaka (intensywne karmienie)
- Mój kot sika do kosza z brudnym praniem