Kot po cewnikowaniu przez zapalenie pęcherza – sika wszędzie
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Mam jednak ogromny problem, mój kot ma krew w moczu i żaden weterynarz nie jest dzisiaj otwarty... Nie wiem, co robić...
Szczerze wątpię, żeby pogardziły porządnym kawałkiem świeżego mięsa.
No to całe szczęście, to dobrze w takim razie.
Ta karma nie jest zbyt dobra – ma w składzie mnóstwo zbóż i produktów roślinnych, a bardzo mało białka. Kot to bezwzględny mięsożerca i jego organizm nie jest przystosowany do przyswajania takiej ilości węglowodanów! Dlatego dawanie mu mokrej karmy dodatkowo do chrupek to jeszcze gorszy pomysł. Zostań przy tej suchej karmie, ale odstaw te puszki, bo to tylko narobi kolejnych problemów, zwłaszcza z otyłością. Zamiast mokrej karmy o wiele lepiej będzie dawać mu kawałki świeżego mięsa, żeby zrekompensować ten niski poziom białka w chrupkach. W gotowej mokrej karmie jest dużo wody, ale też olej, mleko itp., a to wszystko wcale nie jest dla niego zdrowe.
Dzień dobry Antonine,
Nie chcę Pani niepokoić, ale ten drobny incydent, który przydarzył się Pani kotu, pokazuje, że pije on za mało. Żadna sucha karma, którą mu Pani poda, nic tutaj nie zmieni – taki pokarm jest dla niego zbyt suchy i istnieje ryzyko nawrotu choroby. Zalecam przejście na karmę mokrą lub przynajmniej żywienie mieszane.
Pozdrawiam
A, i rozmawiałam wczoraj wieczorem z weterynarzem przez telefon, tak dla uspokojenia. Podobno to normalne zachowanie i może się tak dziać przez 48 godzin po sondzie.