Kot pod prysznicem

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Często znajduję mojego kota pod prysznicem (nie sika tam, spokojnie) i kiedy wchodzę do łazienki, on wcale się stamtąd nie rusza. W moim poprzednim mieszkaniu była wanna i tam też potrafił przesiadywać bardzo długo. Jest wykastrowany już od ponad roku.

Czy to normalne? Czy to po prostu miejsce, w którym dobrze się czuje?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • A
    Arlonne Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, moja 18-letnia kotka Mimi jeszcze do wczoraj prosiła, żebym odkręcała jej wodę pod prysznicem w wannie – bardzo chciała, żebym ją polewała, miauczała i nalegała. Jednak od rana chowa się w szafie, wyraźnie boli ją brzuch i ma problemy z poruszaniem się. Boję się, że to niedrożność jelit albo że coś zjadła. Pije tylko mleko, ale nie chce przyjąć żadnych leków. Boję się ją brać na ręce, żeby jechać do weterynarza, mam jednak nadzieję, że poczuje się lepiej. Cały czas ją obserwuję. Dopiero jak znowu zażyczy sobie prysznica i czesania, to trochę się uspokoję. Będę dawać znać, co u niej.
    Przetłumaczony francuski
    Aurore Boréale
    Aurore boréale Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Potwierdzam wszystko, co zostało wcześniej napisane.

Moja kicia też często wskakuje do wanny, ale robi to głównie po to, żeby się pobawić i poobserwować świat, bo chowa się za zasłonką!

Jest przy tym niesamowicie cwana – doskonale wie, kiedy ja chcę tam wejść, i wtedy specjalnie „zajmuje mi miejsce”, prowokując mnie tymi swoimi wielkimi oczami. No po prostu ubaw po pachy!

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Umywalki, brodziki, a przede wszystkim wanny to dla naszych pupili idealne miejsca na kryjówkę i odpoczynek. Nie masz więc żadnych powodów do obaw o swojego kota.

Faktycznie, gładka powierzchnia jest przyjemna dla ich łapek, ale to nie wszystko. Często koty zaglądają tam też, żeby się załatwić, bo to materiał, który fajnie się drapie. Najwyraźniej jednak w tym przypadku Twój kot szuka czegoś innego.

Wanna czy brodzik mogą też dawać mu miłą ochłodę w upalne dni.

Koty bardzo często lubią też tam pić. Mój kot uwielbiał zlizywać krople wody z dna wanny, a inny potrafi wręcz sam odkręcić kran w umywalce, żeby napić się bezpośrednio z niego.

Zabawa pozostałymi kropelkami wody to dla nich świetna rozrywka. Niektóre koty są po prostu zafascynowane wodą.

Jeśli to miejsce go uspokaja, daje mu poczucie bezpieczeństwa i zapewnia zajęcie, radzę po prostu pozwolić mu tam przebywać.

Mélissa – studentka weterynarii

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć. To miejsce najwyraźniej mu się spodobało. Nie masz się czym martwić. Latem pewnie szuka tam po prostu odrobiny ochłody.

A tak przy okazji, mam u siebie półtorarocznego dachowca, który uwielbia przesiadywać w wannie i w lecie domaga się prysznica, dopóki nie uzna, że jest już wystarczająco mokry.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

To nie ma nic wspólnego z rasą, po prostu sprawia mu to frajdę. Mam kota, który uwielbia włazić do umywalki w łazience i drapać w niej niczym pies kopiący dziurę. Wiele kotów lubi też zaglądać do zlewów, pod prysznic czy do wanny, żeby pobawić się kapiącymi kroplami.

Dopóki nie broi, możesz mu spokojnie pozwolić na taką zabawę, ile dusza zapragnie.

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post