Kot sąsiadów zamknięty na balkonie

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Piszę do Was, bo kompletnie nie wiem, co robić.

Już wyjaśniam: mieszkamy w bloku na 2. piętrze, a nasi sąsiedzi z dołu od jakiegoś czasu mają kota. Widywałam go czasem w oknie i wydawał się szczęśliwy. Nigdy go nie wypuszczali na zewnątrz, ale niektóre koty całkiem dobrze to znoszą.

Tyle że od 2 nocy i 3 dni kot jest zamknięty na ich balkonie, na który mamy bezpośredni widok z naszej sypialni. Siedzi tam uwięziony bez jedzenia i picia, nie ma kuwety ani żadnych swoich rzeczy...

Oczywiście miauczy, zwłaszcza w nocy – serce się kraje, kiedy słyszy się, jak płacze!!

Dzisiaj mam wolne i po tym, jak kot spędził kolejną noc sam na balkonie, od rana dobijałam się do sąsiadów, ale pewnie są w pracy. Spróbuję jeszcze raz wieczorem, ale co mam zrobić, jeśli ich to nic nie obejdzie?! Czy powinnam dzwonić do TOZ-u??

Wrzuciłam mu trochę karmy, przynajmniej tyle zjadł, ale nie mam pojęcia, jak podać mu wodę. Mam nadzieję, że uda mi się pogadać z sąsiadami i dowiedzieć się, dlaczego tak go traktują.

Z góry dziękuję za wszystkie rady.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

No okej, ale to już naprawdę trzeba się postarać, żeby zapomnieć o kocie na balkonie, zwłaszcza jeśli miauczał...

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zel: gdybyś przeczytał wszystkie odpowiedzi, znałbyś już finał tej historii.......

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Zanim zadzwonisz, upewnij się jeszcze dobrze, czy oni go na pewno w ogóle nie karmią, bo jeśli faktycznie tak jest, to powinieneś powiadomić TOZ albo jakąś straż dla zwierząt (mam nadzieję, że w momencie, gdy wysyłam tę wiadomość, ten biedny kiciuś nie siedzi już na tym balkonie ;)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Śpij spokojnie, łobuziaku

Radzę ci mieć oko na sąsiadów, bo to wszystko brzmi podejrzanie

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    Zgłoś

„szybko zrobiło się nerwowo”

no to... pewnie ma coś za uszami...

kolejny, który „świetnie” zajmuje się swoimi zwierzakami...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Właśnie widziałam się z sąsiadem !!! Nawet nie zauważył, że jeden z jego kotów został zamknięty na balkonie !!!! Dowiedziałam się przy okazji, że ma kilka kotów – no naprawdę, trzeba się postarać, żeby nie zorientować się, że jednego brakuje!

W każdym razie, już go zabrał i to najważniejsze, ale na pewno będę miała na to oko... atmosfera dość szybko stała się napięta, bo kompletnie nie rozumiem, jak mógł nic nie zauważyć !!!

Dzięki wam wszystkim, to wspaniałe uczucie wiedzieć, że można liczyć na ludzi, którzy tak kochają zwierzaki.

Miłego wieczoru wszystkim.

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    Zgłoś

Tak... ale zawsze możesz robić zdjęcia........

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mąż mi mówił, że sąsiedzi byli tu dzisiaj rano dość wcześnie. Wciąż czekamy, aż wrócą do siebie – najpierw chcemy z nimi porozmawiać, zanim podejmiemy jakiekolwiek działania. Dzięki wielkie za Wasze wsparcie. Najpierw pogadamy z naszymi dozorcami i w zależności od tego, co ustalimy, będziemy dzwonić na policję.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Colombe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, zrób tak, jak radzi Mamie persan, ona ma całkowitą rację, zrób to koniecznie!! Dzięki temu oni sami się przekonają, jak wygląda sytuacja, i skontaktują się z właścicielami przez ten numer telefonu. No dalej, zrób to!???

Przetłumaczony francuski
    Mamie-Persan
    Mamie-persan Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Możesz zadzwonić na policję albo straż miejską, żeby zgłosić interwencję. Oni wezwą straż pożarną, która przyjedzie z drabiną, ściągnie zwierzaka i zabierze go do schroniska, albo możesz zadeklarować, że sam go odbierzesz.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 15

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post