Kot śpiący na zewnątrz – czy to dobry pomysł?!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, mam małe pytanko. Od około 2 tygodni mój kocur śpi na zewnątrz. Chociaż idzie zima, na dworze jest jeszcze dość ciepło, ale zastanawiam się, czy to w porządku przyzwyczajać go do spania poza domem?

Za każdym razem wieczorem serce mi pęka, jak muszę go wystawić. Wcześniej spał w mojej łazience, która jest bardzo duża, ale niestety niedawno miałam plagę pcheł. Wszystko już wyczyściłam (łącznie z kotem) i teraz bardzo pilnuję, żeby znowu czegoś nie przyniósł, więc na razie nie pozwalam mu spać w łazience, w której trzymam ubrania. Mieszkam w kawalerce, sypialnia jest w tym samym pomieszczeniu co kuchnia, a ja nie potrafię spać z kotem... mam bardzo lekki sen :/

Dodatkowo w nocy, jak spał w mieszkaniu, to o 4 rano domagał się wyjścia – czułam się, jakbym zajmowała się niemowlakiem ^^ .

W dzień i tak wchodzi do środka, ale noce są naprawdę problematyczne. Na zewnątrz nie ma za bardzo gdzie spać, mam wrażenie, że koczuje pod moim samochodem :/

Dodam, że mieszkam na wsi.

Dzięki za wasze odpowiedzi. :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Zgadzam się w stu procentach!! Koty, które śpią na dworze, bardzo ryzykują. Poza tym Twój kot teraz domaga się wyjścia, ale możesz go nie usłyszeć, kiedy będzie chciał wrócić do środka! Do tego na wsi może znaleźć inny dom z innymi kotami (albo kotką), która go do siebie przyciągnie, i wtedy istnieje ryzyko, że pewnego dnia Twój kochany futrzak po prostu nie wróci.

Myślę, że musisz go po prostu ignorować, nawet jeśli Cię to budzi. Po pewnym czasie przestanie się dopominać, bo będzie wiedział, że i tak nie przyjdziesz mu otworzyć (na przykład: moja kotka sikała nam do łóżka, więc dostała zakaz wstępu do sypialni; miauczała przez pierwsze trzy dni, a potem był spokój :-))

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czy spanie mojego kota na dworze to dobry pomysł?!

Nie.

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post