Kotek utknął, potrzebna pomoc!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Wczoraj zaadoptowałam dzikiego kotka. Mój facet złapał go do klatki i przyniósł do domu. Umieściliśmy go w pokoju, który przygotowaliśmy w piwnicy, ale kiedy mój chłopak chciał go nakarmić, mały się wystraszył i wślizgnął do dziury, przez którą przechodzą rury od prysznica. Wszedł pod brodzik, a stamtąd jakoś przecisnął się za regips...

Dzisiaj rano zobaczyliśmy, że w ogóle nie wyszedł i nawet nie tknął jedzenia, więc mój mąż zdjął kawałek płyty (między regipsem a ścianą jest jakieś 20 centymetrów luzu, więc przynajmniej tyle dobrze, że się nie zaklinował). Tylko teraz nie mamy pojęcia, jak go stamtąd wywabić i przede wszystkim – jak on ma się do nas w ogóle przyzwyczaić...

Z góry dziękuję za wszystkie wasze pomysły!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Jeśli uważasz, że nic mu nie grozi i po prostu się tam zaszył, tak jak zrobiłby to pod kanapą czy łóżkiem, pozwól mu wyjść samemu. Zostawiaj mu zawsze jedzenie i wodę przy wejściu do tej dziury, postaw tam też kuwetę.

Pamiętaj, że jego adaptacja może potrwać naprawdę długo.

Jeśli jednak istnieje ryzyko, że mógł tam utknąć albo zrobi sobie krzywdę, jedynym rozwiązaniem będzie straż pożarna.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Myślę, że najlepiej będzie go po prostu zostawić, sam w końcu wyjdzie. Spróbuj go skusić tuńczykiem – problem w tym, że jak już raz wyjdzie, to może znowu chcieć tam wrócić. On jest w jakimś konkretnym pokoju?

Adaptacja może trochę potrwać, więc uzbrój się w cierpliwość.

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post