Kotka po sterylizacji nie załatwia się i nie chce się położyć

Manekikoneko
Manekikoneko Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Moja kotka miała rano zabieg sterylizacji i odebrałam ją późnym popołudniem. Jest dość spokojna, ale mam wrażenie, że ten kaftanik sprawia, że jest trochę sztywna. Czy to normalne, że tylko siedzi i od 19:00 nie widziałam też, żeby się załatwiała?

Z góry dziękuję za Wasze opinie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • M
    Mike64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Operacja była bardzo niedawno, narkoza jeszcze ją otumania, do tego dochodzi ból. Blizna przeszkadza jej w skakaniu, chodzeniu i tak dalej. Nie martw się, wszystko wróci do normy za dzień lub dwa. A ubranko pooperacyjne to przy tego typu zabiegach strzał w dziesiątkę – świetnie chroni opatrunek i mała nie może go dotykać. Z załatwianiem potrzeb też wszystko się ułoży... podczas narkozy wszystkie funkcje organizmu kota są wstrzymane (zupełnie jak u nas), więc to wszystko musi teraz na nowo ruszyć. Obserwuj ją, powinna się załatwić jeszcze dzisiaj.
    Przetłumaczony francuski
    M
    Missescat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Jeśli chodzi o jej poruszanie się, myślę, że to zupełnie normalne, że czuje się skrępowana opatrunkiem, który nosi. Koty zazwyczaj za tym nie przepadają i może nawet próbować go zerwać.

Co do załatwiania potrzeb, proszę jutro dopilnować przynajmniej, czy oddaje mocz – moim kotkom zdarzało się już spędzić cały dzień bez robienia „grubszej potrzeby”.

A jeśli coś wyda się Państwu niepokojące, proszę po prostu jutro zadzwonić do swojego weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    Manekikoneko
    Manekikoneko Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze dodać, że ona przestała wskakiwać na łóżko i na mniejsze meble, więc muszę ją przenosić, jak tylko chce wejść wyżej... czy to wszystko przez to ubranko? 😞
    Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post