Kotka stała się nienaturalnie pieszczotliwa
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzień dobry,
Takie zachowanie faktycznie mogło być objawem rui. Ponieważ jednak Państwa kotka jest wysterylizowana, możemy wykluczyć tę hipotezę.
Jeśli poza tym jej zachowanie się nie zmieniło, nie ma powodów do niepokoju. Koty czasem zmieniają swoje zachowanie bez wyraźnego powodu.
Miłego dnia.
Caroline – studentka weterynarii
Czuje się dobrze i je bardzo ładnie, a ja bardzo dbam o moje kotki, więc naprawdę nie sądzę, żeby była chora.
Nie, w jej otoczeniu nic się ostatnio nie zmieniło.
Tak, mam partnerkę, ale jak adoptowaliśmy nasze kicie (każdy swoją), to byliśmy już razem.
Nie, tutaj naprawdę nie widzę niczego, co mogłoby się zmienić 😵
No ale wiadomo, na to, że moja kicia okazuje mi więcej czułości, na pewno nie będę ******** 😜
Dzień dobry,
Niektóre koty stają się pieszczochami dosłownie z dnia na dzień. Zdarzyło mi się to z pewnym kocurkiem, który zaczął się łasić w wieku dwóch lat i tak mu już zostało. Zachowanie kotów bywa czasem naprawdę tajemnicze. Nie sądzę jednak, by był to powód do niepokoju, o ile ze zdrowiem wszystko jest w porządku (niektóre chore koty bardzo szukają kontaktu ze swoim opiekunem). A może w jej otoczeniu zaszła jakaś zmiana? Może ma Pan/Pani nową dziewczynę? W takim przypadku kotka może po prostu chcieć pokazać, że należy Pan/Pani tylko do NIEJ!
3 komentarzy na temat 3