Kotka wymiotuje 5 dni po sterylizacji

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

To mój pierwszy raz w życiu, kiedy piszę na forum... Ale naprawdę potrzebuję albo pocieszenia, albo jakiegoś wyjaśnienia...

Moja kotka miała sterylizację w poniedziałek. Odebrałem ją wieczorem, była wprawdzie zupełnie „nieprzytomna”, ale wszystko poszło dobrze i wyglądała okej. We wtorek czuła się już znacznie lepiej, co prawda wciąż była trochę oszołomiona, ale jadła, przytulała się do nas i wróciła do spania w łóżku...

Kiedy wróciłem w środę z pracy, zauważyłem, że nic nie zjadła, chociaż piła wodę. Pomyślałem, że to może jeszcze po narkozie... Ale zwymiotowała. Wczoraj to samo – wymioty dwa razy i brak apetytu. Pojechałem więc do weterynarza, który sam nie do końca rozumie, dlaczego ona wymiotuje. Mała wyglądała całkiem nieźle, szwy są w porządku, gorączki brak, ale wet trochę się zaniepokoił. Dostała zastrzyk przeciwwymiotny i antybiotyk. Weterynarz kazał mi wrócić dzisiaj i powiedział, że zatrzyma ją w lecznicy tak długo, jak będzie trzeba, jeśli sytuacja się nie poprawi...

Wczoraj wieczorem znów wymiotowała i dziś rano też. Nadal nic nie je, a teraz przestała nawet pić. Siedzi tylko ze wzrokiem wbitym w próżnię... Oczywiście zabiorę ją z powrotem o dwunastej...

Ale kompletnie nie rozumiem dlaczego tak się dzieje... Może ktoś z Was miał podobną sytuację albo zna się na rzeczy i mógłby mnie trochę uspokoić?

Dzięki

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Dzień dobry

Czy moglibyście mi napisać, co ostatecznie dolegało waszemu zwierzakowi? Mój pies ma identyczne objawy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry

Mój pies ma takie same objawy

Czy może mi Pan/Pani napisać, co ostatecznie dolegało Pana/Pani zwierzakowi?

Przetłumaczony francuski
    G
    Greylox Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

👍

Powodzenia dla was obu!

(i nie ma za co dziękować za wsparcie – wiem dobrze, w jaki stan niepokoju potrafią nas wpędzić te nasze zwierzaki)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć wszystkim! Tak, wieści są bardzo dobre! Weterynarz zadzwonił do mnie w sobotę wieczorem, żeby powiedzieć, że mała czuje się już lepiej i cały czas popłakuje, bo chce do domu, więc mogłam ją odebrać!! :) Bacznie ją wczoraj obserwowałam, a dziś wieczorem mamy wizytę kontrolną. Ale czuje się już o niebo lepiej – je, pije, biega wszędzie i budzi mnie o 4 rano na przytulaski (tak jak ma to w zwyczaju ^^)! Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za wsparcie!!
    Przetłumaczony francuski
    G
    Zgłoś

Cześć,

Mam nadzieję, że dzisiejsze wieści będą jeszcze lepsze :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

Mam nowe wieści: po pierwsze, weterynarz zostawi ją u siebie na cały weekend, bo ma lekką gorączkę. Według niego to reakcja zapalna po operacji. Podobno czuje się już lepiej i jest żywsza, no i zaczęła znowu troszkę jeść...

Mam nadzieję, że poczuje się lepiej i że niedługo będę mogła ją już odebrać...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Bardzo dziękuję za Wasze wsparcie!

Przetłumaczony francuski
    G
    Zgłoś

Dzięki kroplówce nabierze trochę sił. Mogę Wam tylko jeszcze raz życzyć dużo wytrwałości i mam nadzieję, że jutro będziecie mieć dobre wieści.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Nowe wieści: to nie zapalenie dziąseł. Weterynarz podłączył ją pod kroplówkę i pobrał krew do badania. Właśnie dostałam wyniki – wszystko jest w porządku. Lekarz uważa, że to pewnie reakcja na lek pooperacyjny, nie widzi innej opcji. Zostawił ją więc na noc w lecznicy, a jutro rano będę miała nowe informacje. Jeśli nie poczuje się lepiej, zostanie tam na cały weekend...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, nawet jeśli weterynarz będzie chciał zrobić dodatkowe badania, to nie ma problemu – mam na myśli kwestie finansowe. Chcę tylko, żeby poczuła się lepiej, ale nie chcę jej jeszcze bardziej osłabiać... Porozmawiam z nim o tym, zresztą on sam też nie do końca wie, skąd to się mogło wziąć...

Tak, serce mi pęknie, że muszę ją tam zostawić, ale przynajmniej będzie w dobrych rękach (miejmy nadzieję)!

Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim,

Dam wam znać, co u niej, jak tylko tam będę, no i napiszę, jeśli jednak będzie musiała tam zostać...

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 13

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post