Kotka zaginęła ponad miesiąc temu

A
Aziard Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim! Minął już ponad miesiąc, odkąd zaginęła moja kotka. Piszę do Was, bo mam nadzieję, że podsuniecie mi jakieś nowe pomysły, jak ją odnaleźć.

4 miesiące temu przeprowadziłem się z mieszkania do domu. Kotka zaczęła wychodzić do ogrodu zamiast na balkon. Już w pierwsze dni zniknęła na jeden dzień, ale wróciła, gdy ją wołałem i wystawiłem na zewnątrz jej kuwetę. Po tamtej przygodzie trzymała się raczej blisko domu i nie zapuszczała się daleko.

Niestety, miesiąc temu zniknęła z dnia na dzień. Próbowałem już wszystkiego: wystawiałem kuwetę, jej legowisko, wołałem ją każdego wieczoru. Przeszedłem kilka kilometrów wzdłuż okolicznych dróg, zaglądałem na pola i do rowów, ale nic nie znalazłem.

Rozmawiałem z pracownikami gminy, którzy zajmują się drogami – w tamtym okresie nie znaleźli żadnego martwego kota. Kontaktowałem się z weterynarzem, schroniskiem i hyclem. Rozwiesiłem też ogłoszenia w okolicznych sklepach, ale cisza. Nikt jej nie widział, po prostu przepadła.

Zniknęła akurat wtedy, gdy moja partnerka była w pierwszym miesiącu ciąży – myślicie, że to może mieć jakiś związek? Trudno powiedzieć, ale ona od zawsze kiepsko znosiła towarzystwo dzieci.

Po miesiącu poszukiwań zaczynam już tracić nadzieję... Wiem, że niektóre koty potrafią wrócić po bardzo długim czasie, ale ciężko mi w to uwierzyć. Najbardziej dobijające jest to, że nie wiem, czy ona w ogóle jeszcze żyje!

Jeśli możecie podzielić się swoimi historiami albo macie jakieś rady, co jeszcze mógłbym zrobić, dajcie znać. Z góry dziękuję za pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

27 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Sprawdziliście w jego poprzednim miejscu zamieszkania? W okolicznych miejscowościach i wsiach?

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Moja partnerka dodała te osoby na TikToku, bo ja nie mam tej apki. Z tego, co zrozumiałem, muszę poczekać, aż przyjmą zaproszenie, żeby móc się z nimi skontaktować. Na razie nie mam żadnej odpowiedzi.

Wciąż wołam moją kotkę co wieczór, ale bez skutku. Jej kuweta po dwóch miesiącach wygląda już marnie... Zostawiam jej drapak na zewnątrz, kiedy jest ładna pogoda i na noc... Zobaczymy... Dzięki wam wszystkim.

Przetłumaczony francuski
    Werewolf1
    Werewolf1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Więc faktycznie są osoby, które zajmują się tak zwaną „komunikacją intuicyjną” ze zwierzętami... Może to dotyczyć zwierząt żyjących, zaginionych – tak jak w Twoim przypadku – albo tych, które już odeszły...

Najlepiej by było, gdybyś napisał(a) do mnie na priv w sprawie nicków na TikToku, bo u mnie coś to nie działa... nawet na komputerze... Ale mogę Ci je też podać po prostu tutaj... Możesz sprawdzić profil mathilde.medium albo eve.elevation... Jedna jest jasnowidzką i medium, jak wskazuje jej nick, i zdaje się, że zajmuje się też komunikacją intuicyjną... Druga pracuje z wahadełkiem... Pamiętaj tylko, żeby ją zaobserwować (eve.elevation), zanim o cokolwiek zapytasz...

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Dzięki za Wasze wiadomości!

Nadal nie wróciła, to już prawie 2 miesiące... Wasza historia z jasnowidzką wcale mnie nie dziwi – choć nie zawsze w to wierzę, sama przeżyłam już sytuacje, które dają do myślenia!

Oglądałam już filmiki na ten temat, o porozumiewaniu się z kotem za pomocą myśli. Zobaczymy, nie mam nic do stracenia

Jeszcze raz dzięki

Ps: znacie może te nicki na TikToku? Jeśli wolicie, możecie mi je podesłać w prywatnej wiadomości. Dzięki

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Rozumiem Twój niepokój. Trzymaj się i daj znać, co u Was słychać

Przetłumaczony francuski
    Werewolf1
    Zgłoś

Aziard

Ale jeszcze raz: nie trać nadziei!... 🙂 😉

Przetłumaczony francuski
    Werewolf1
    Zgłoś

Aziard

„Tak, zrobię ogłoszenia.. Już pytałem kilku sąsiadów.”

To dobrze!... 😉 Rozwieś je wszędzie ze zdjęciem zwierzaka i wszystkimi niezbędnymi informacjami...

„Mów mi śmiało! Wierzę w wiele rzeczy”

Skoro jesteś otwarty na takie tematy!... :-) 😉 👏 Nie wiem, czy masz TikToka, ale jest tam mnóstwo kont jasnowidzów i wróżek, niektórzy pracują z wahadełkiem... Wierz lub nie, ale trzy osoby – wróżka, medium i szaman – powiedziały mi, że mój kiciuś żyje i ma się całkiem dobrze, kiedy zaginął na cztery miesiące za drugim razem... Cała trójka mówiła mi też, że nie jest daleko... No i faktycznie, miał się całkiem nieźle, kiedy go odnalazłem, i rzeczywiście nie był daleko: był u sąsiadki tuż obok mnie... Ja mieszkam pod 77C, a sąsiadka pod 79... To znaczy, że był naprawdę tuż obok... Lol 🙂

Inna kwestia, którą niektórzy czytający tę odpowiedź mogą uznać za zwykły zbieg okoliczności, to fakt, że te trzy osoby w ogóle się nie znają... Z wróżką „konsultowałem się” na pewnym forum internetowym, a z pozostałą dwójką przez aplikację...

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś
    Dzień dobry. Mam nadzieję, że ktoś ją po prostu zabrał i że dzięki temu jeszcze do mnie wróci. To naprawdę ładna kotka z przepiękną sierścią, więc też pomyślałam o tym, że ktoś mógł ją ukraść. Zaktualizowałam już wszystkie dane adresowe, w tym te w rejestrze mikrochipów. Zgłosiłam im też jej zaginięcie. Nadal wychodzę ją wołać w niektóre wieczory, choć to prawda, że robię to już rzadziej.
    Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Tak, zrobię ogłoszenia.. Już popytałam kilku sąsiadów.

Mówcie śmiało! Wierzę w wiele rzeczy 🙄

Przetłumaczony francuski
    Werewolf1
    Zgłoś

Nie musisz drukować aż 3000 plakatów... Możesz przygotować 200, 300, a nawet 500... To pewnie i tak będzie trochę kosztować, no ale cóż... Myślę właśnie o pewnej rzeczy, tylko nie wiem, czy w ogóle w takie coś wierzysz...

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 27

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post