Krople na pchły

Mako35
Mako35 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Mam dwa pytania.

Po pierwsze: zaaplikowałem mu krople z pipety, ale ten mój mały akrobata jest tak wygimnastykowany, że jakoś to polizał i teraz się ślini. Czy to niebezpieczne?

I druga sprawa: następnym razem dla bezpieczeństwa założę mu kołnierz. Jak długo po zakropleniu powinien go nosić? Kilka godzin wystarczy?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Mako35
    Mako35 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

To normalne, że Twoja kotka się ślini po polizaniu preparatu z pipety. Ten produkt nie jest przeznaczony do podawania doustnego, ale zazwyczaj nie wiąże się to z poważnym ryzykiem. Uwaga: dotyczy to tylko sytuacji, gdy pipeta przeciw pchłom była przeznaczona specjalnie dla kotów. Niektóre krople dla psów zawierają bowiem substancje toksyczne dla kotów. Jeśli tak było w Twoim przypadku, jak najszybciej udaj się do weterynarza.

Zazwyczaj, jeśli nałożysz preparat między łopatkami, kotka nie powinna dać rady go polizać. Jeśli dla pewności chcesz założyć jej kołnierz, radzę zostawić go na co najmniej jedną dobę, żeby mieć pewność, że środek całkowicie się wchłonął.

Mam nadzieję, że mogłam pomóc.

Anne-Louise

cześć

produkt dla kotów, oczywiście

wet mi tak wtedy mówił

znając ją, na łopatkach na pewno dałaby radę się polizać

dzięki za info

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

To zupełnie normalne, że Twoja kotka się ślini po polizaniu preparatu z pipety. Produkt ten nie jest przeznaczony do spożycia, ale zazwyczaj nie stanowi to poważnego zagrożenia. Pamiętaj jednak, że dotyczy to tylko sytuacji, gdy krople przeciw pchłom były przeznaczone specjalnie dla kotów. Niektóre preparaty dla psów zawierają bowiem substancje, które są dla kotów toksyczne. Jeśli tak właśnie się stało, jak najszybciej udaj się do weterynarza.

Zazwyczaj, jeśli nakładasz produkt między łopatkami, kotka nie powinna być w stanie go polizać. Jeśli dla bezpieczeństwa chcesz dodatkowo założyć jej kołnierz, radzę zostawić go na co najmniej dobę lub noc, aby mieć pewność, że preparat zdążył się wchłonął.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc.

Anne-Louise

Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post