Kupy mojego kota wplątują się w sierść i roznosi je po całym domu :@
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Musisz nauczyć swojego kota, żeby dawał się dotykać i obsługiwać, bo jak go opatrzysz albo podasz mu leki w razie jakiegoś zranienia czy wypadku?
Faktycznie, podcinanie sierści wokół pupy to dobry pomysł. Sama tak robię mojemu słodziakowi, bo ma bardzo gęste futro – dzięki temu przy biegunce jest znacznie czystiej i łatwiej go ogarnąć.
Wiem, że go to nie boli, ale on nie daje do siebie podejść, gdy tylko zaczynam dotykać sierści w tym miejscu. Dzisiaj będzie spał na zewnątrz, bo za nic nie daje sobie nic zrobić, mimo że staram się być delikatna i daję mu smaczki. Nic nie działa.
Radzę też, żebyście to po prostu wycięli (nie używajcie maszynki elektrycznej, bo zwierzak się przestraszy), najlepiej we dwójkę.
Poza tym upewnijcie się, czy problemem nie są zbyt luźne kupy albo wręcz przeciwnie – zbyt twarde, przez co ma trudności z wypróżnianiem.
Ostatnio moja długowłosa kicia strasznie brudzi sobie pupę, więc podcięłam jej futerko w tamtych okolicach, żeby trochę ogarnąć sytuację. Może nie wygląda to najlepiej, ale przynajmniej mam święty spokój ^^
9 komentarzy na temat 9
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665