Kuweta dla kota w toalecie
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć!
Oglądałem filmik na kanale Absolument Chat, w którym radzą, żeby stawiać kuwety w przejściach (ciągach komunikacyjnych), a nie w jakimś ustronnym, odizolowanym pokoju. To oczywiście tylko teoria i nie zawsze da się to wprowadzić w życie, ale słuchając ich, wydaje się to mieć sens strategiczny – zwłaszcza dla tych z was, których koty omijają kuwetę szerokim łukiem.
Chodzi o to, żeby kot miał drogę ucieczki w razie, gdyby ktoś go nagle przestraszył. Dzięki temu czuje się po prostu bezpieczniej i swobodniej.
Sama tego u siebie nie stosuję, bo moje koty załatwiają się teraz na zewnątrz (chyba że pogoda jest pod psem), ale jeśli wasz mruczek ma z tym problem, to przynajmniej będziecie wiedzieć, jaka może być przyczyna.
Dobry wieczór,
Problem z toaletą polega na tym, że zazwyczaj nie da się tam otworzyć okna, żeby wywietrzyć.
W każdym razie koniecznie unikajcie odświeżaczy w sprayu – są one naprawdę szkodliwe dla kotów (a często i dla ludzi).
Tak, myślę, że to bardzo dobry pomysł.
13 komentarzy na temat 13