Kuweta dla kota w toalecie

X
Xnighem Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Mam 6-miesięcznego kotka i zupełnie nie radzę sobie z nieprzyjemnym zapachem z jego kuwety. Choć sprzątam ją kilka razy dziennie, nic to nie pomaga.

Zastanawiam się więc nad przeniesieniem jej do toalety. Myślicie, że to dobry pomysł? Drzwi byłyby cały czas lekko uchylone, żeby kotek miał do niej swobodny dostęp.

Nie znalazłam żadnych przeciwwskazań, ale w razie wątpliwości wolę was podpytać.

Czy to będzie dobre rozwiązanie?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Oglądałem filmik na kanale Absolument Chat, w którym radzą, żeby stawiać kuwety w przejściach (ciągach komunikacyjnych), a nie w jakimś ustronnym, odizolowanym pokoju. To oczywiście tylko teoria i nie zawsze da się to wprowadzić w życie, ale słuchając ich, wydaje się to mieć sens strategiczny – zwłaszcza dla tych z was, których koty omijają kuwetę szerokim łukiem.

Chodzi o to, żeby kot miał drogę ucieczki w razie, gdyby ktoś go nagle przestraszył. Dzięki temu czuje się po prostu bezpieczniej i swobodniej.

Sama tego u siebie nie stosuję, bo moje koty załatwiają się teraz na zewnątrz (chyba że pogoda jest pod psem), ale jeśli wasz mruczek ma z tym problem, to przynajmniej będziecie wiedzieć, jaka może być przyczyna.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Problem z toaletą polega na tym, że zazwyczaj nie da się tam otworzyć okna, żeby wywietrzyć.

W każdym razie koniecznie unikajcie odświeżaczy w sprayu – są one naprawdę szkodliwe dla kotów (a często i dla ludzi).

Przetłumaczony francuski
    Yuna La Ficelle
    Yuna la ficelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, myślę, że to bardzo dobry pomysł.

Przetłumaczony francuski
  • 13 komentarzy na temat 13

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post