Małe strupki wokół szyi i przy uszach.

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Zanim umówię się na wizytę u weterynarza, chciałem poznać Waszą opinię.

Właśnie zauważyłem, że mój kot ma na skórze małe strupki – są naprawdę malutkie, mają jakieś 2-3 mm.

Znajdują się głównie na szyi (w okolicach obroży, którą zresztą na razie mu zdjąłem) i trochę na głowie u nasady uszu. Znalazłem też jeden nieco niżej, między łopatkami.

Drapie się tylko troszkę, ale nie wygląda na to, żeby mu to jakoś bardzo przeszkadzało.

Małe strupki wokół szyi i przy uszach.

Z góry dzięki za pomoc.

Miłego weekendu.

Nico.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

22 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

W porządku, w takim razie pójdę do weterynarza.

Nie czekać i nie sprawdzać, czy to samo przejdzie, tak jak się pojawiło?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To może być mnóstwo rzeczy: alergia (na obrożę, na karmę – to potrafi pojawić się nagle), pasożyty zewnętrzne, jak pchły lub coś innego, albo stres, jeśli coś się u Ciebie zmieniło, a co za tym idzie – w jego świecie...

Zabierz go do weterynarza, bo tylko on będzie w stanie znaleźć przyczynę i dobrać odpowiednie leczenie.

A że zawsze fajnie jest się czegoś nowego dowiedzieć, dasz nam znać, co powiedział weterynarz?

Przetłumaczony francuski
  • 22 komentarzy na temat 22

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post