Martwy kot w moim ogrodzie!

D
Db93380 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, dzisiaj, gdy chciałem wziąć narzędzie z szopy, zauważyłem, że przy furtce do ogrodu leży martwy kot i wydziela już brzydki zapach.

Ostatni raz byłem przy tej bramie jakieś 10-15 dni temu i wtedy go tam nie było.

Jak ten kot mógł tak zginąć w moim ogrodzie? Widać mu trochę wnętrzności, jak to możliwe?

Czy coś go zjadło?

Mam 3 koty, w okolicy kręci się też kilka innych, które u mnie bywają, to zawsze te same zwierzaki. Ale tego w ogóle nie kojarzę.

Co mam teraz zrobić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Aurore Boréale
    Aurore boréale Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, najlepiej daj znać w urzędzie gminy lub miasta, bo ten kot mógł do kogoś należeć. Sprawdzą tam, czy ma czipa.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

U mnie to służby zajmujące się odławianiem przyjeżdżają, żeby zabrać ciała zwierząt, w tym kotów. Skontaktuj się ze swoim urzędem gminy lub miasta i zapytaj, co masz w tej sytuacji zrobić.

Przetłumaczony francuski
    M
    Myra Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Służby zajmujące się utylizacją nie przyjadą po kota. Najlepiej będzie spalić jego szczątki.

Poza tym, czy to na wsi, czy na obrzeżach miast, toczy się całe zwierzęce życie, o którym często nie mamy pojęcia. Jest bardzo prawdopodobne, że jakiś lis dobrał się do ciała tego biednego kotka, a może nawet to on go tam przywlókł.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Możesz zadzwonić do swojego urzędu miasta lub gminy – zazwyczaj oferują oni usługę odbioru martwych zwierząt.

Nie da się powiedzieć, na co ten kotek zdechł, przyczyn może być mnóstwo, ale wątpię, żeby „ktoś” go zjadł...

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post