Mój kot ćwierka
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Tak, koty „ćwierkają”, kiedy widzą zdobycz (albo jakąś ekscytującą zabawkę). Robią to też, gdy są czymś bardzo zdziwione, jak na przykład przy kaszlu. To faktycznie wygląda komicznie i tak trochę pociesznie...
Moja rudaska też tak robiła, jak widziała ptaki. Była przezabawna, tak śmiesznie szczękała zębami, że brzmiała zupełnie jak kaczka, ale na tym się kończyło.
U nas dokładnie to samo, za oknem, kiedy ptaki przylatują podziobać ziarenka...
To chyba frustracja.
Cześć wszystkim, mój Chatouille też tak ćwierka i w końcu zrozumiałam, że robi to, żeby sobie ponarzekać 😂
Muszę wam jednak przyznać, że to tak dziwne, że strasznie nas to śmieszy
Dobry wieczór
Moje koty często tak robią, kiedy widzą ptaka (któremu sypię ziarno do karmnika). Kłapią wtedy ząbkami 👏 z niecierpliwości na widok nieosiągalnej zdobyczy. Potem ptaszek odlatuje i koty się uspokajają.
Samo życie.
Tym lepiej dla ptaków. Nie lubię, gdy zdarza im się jakiegoś upolować (co na szczęście rzadko ma miejsce).
Wiele kotów tak się zachowuje! Moja kicia robi to samo (próbowałam jej tłumaczyć, że to nie jest najlepsza technika polowania, ale nic z tego).
Więc nie martw się, nawet jeśli wydaje się to trochę dziwne (i, nie oszukujmy się, nieco komiczne), to zupełnie typowe zachowanie!
Julie
Moja kotka Naya też do mnie „gada”, tak jakby ćwierkała! Wydaje mi się to bardzo dziwne!
Nasze rozmowy wieczorem wyglądają tak: „Och, moja Naya, jak się masz?”. Ona ćwierka... „Och, ale z ciebie słodziak”. Ona ćwierka... „chodź się trochę poprzytulać”. I znowu to ćwierkanie!
Czy to normalne, Julie?
Zdublowany post usunięty