Mój kot ćwierka

G
Griotte94 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Moja Griotte ćwierka, kiedy widzi ptaki. To urocze, ale nie rozumiem, dlaczego wydaje z siebie te dźwięki.

Potrafi tak robić przez całą godzinę bez przerwy.

Poniżej wrzucam filmik z dzisiejszego poranka dla tych, którzy nie wiedzą, o co mi chodzi.

https://youtu.be/ygZ2swmzpdw

Wasze koty też tak robią?

Z góry dzięki za wszelkie info.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, koty „ćwierkają”, kiedy widzą zdobycz (albo jakąś ekscytującą zabawkę). Robią to też, gdy są czymś bardzo zdziwione, jak na przykład przy kaszlu. To faktycznie wygląda komicznie i tak trochę pociesznie...

Przetłumaczony francuski
    A
    Amateresue Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Kot mojej mamy, Loumi, też tak robi, ale wtedy, gdy kaszlę, co nas nieźle bawi 🤣
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Moja rudaska też tak robiła, jak widziała ptaki. Była przezabawna, tak śmiesznie szczękała zębami, że brzmiała zupełnie jak kaczka, ale na tym się kończyło.

Przetłumaczony francuski
    M
    Mike64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U nas dokładnie to samo, za oknem, kiedy ptaki przylatują podziobać ziarenka...

To chyba frustracja.

Przetłumaczony francuski
    C
    Chouchouu77 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć wszystkim, mój Chatouille też tak ćwierka i w końcu zrozumiałam, że robi to, żeby sobie ponarzekać 😂

Muszę wam jednak przyznać, że to tak dziwne, że strasznie nas to śmieszy

Przetłumaczony francuski
    G
    Goupil70 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór

Moje koty często tak robią, kiedy widzą ptaka (któremu sypię ziarno do karmnika). Kłapią wtedy ząbkami 👏 z niecierpliwości na widok nieosiągalnej zdobyczy. Potem ptaszek odlatuje i koty się uspokajają.

Samo życie.

Tym lepiej dla ptaków. Nie lubię, gdy zdarza im się jakiegoś upolować (co na szczęście rzadko ma miejsce).

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, Koty zazwyczaj wydają takie dźwięki, żeby wyrazić frustrację. Kiedy mruczek widzi ptaki za oknem, doskonale wie, że nie może ich złapać, ale instynkt łowcy i tak zmusza go do zafiksowania się na swojej ofierze.
    Przetłumaczony francuski
    T
    Tanie38 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć wszystkim, Moja kotka o imieniu Fillette, która odeszła już 3 lata temu, też miała w zwyczaju naśladować kaczkę, kiedy siedziała w oknie. Bardzo nas to bawiło, a w takich momentach nic nie było w stanie jej rozproszyć. Obawiam się, że musisz się do tego po prostu przyzwyczaić 😉 Najważniejsze to uprzedzić gości, żeby nie byli zdziwieni, słysząc kaczkę w ciele Twojego kota... nie, wcale nie połknął jej w całości...???
    Przetłumaczony francuski
    Jbilna
    Jbilna Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Wiele kotów tak się zachowuje! Moja kicia robi to samo (próbowałam jej tłumaczyć, że to nie jest najlepsza technika polowania, ale nic z tego).

Więc nie martw się, nawet jeśli wydaje się to trochę dziwne (i, nie oszukujmy się, nieco komiczne), to zupełnie typowe zachowanie!

Julie

Moja kotka Naya też do mnie „gada”, tak jakby ćwierkała! Wydaje mi się to bardzo dziwne!

Nasze rozmowy wieczorem wyglądają tak: „Och, moja Naya, jak się masz?”. Ona ćwierka... „Och, ale z ciebie słodziak”. Ona ćwierka... „chodź się trochę poprzytulać”. I znowu to ćwierkanie!

Czy to normalne, Julie?

Przetłumaczony francuski
    Jbilna
    Jbilna Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zdublowany post usunięty

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 11

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post