Mój kot ma brudny nos

Cocolenny
Cocolenny Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Piszę do Was, bo mój 8-miesięczny kot ma ciągle brudny nos. Rozmawiałam o tym z weterynarzem, bo ten problem pojawia się, odkąd go mam, i lekarz powiedział mi, że to nic poważnego.

Czyszczę mu więc nosek zwilżonym patyczkiem higienicznym, żeby go nie podrażnić, bo to jest zaraz przy brzegu nosa, z boku. Kotek daje sobie to robić i wydaje się zadowolony, gdy już jest czysto. Wyciągam wtedy coś w rodzaju strupka, taki po prostu brud...

Tyle że to wraca codziennie... Pomyślałam, że może Wy będziecie mieli jakieś rozwiązanie..

Dzięki wszystkim 🙂

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • J
    Jizzara Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Po co tyle kombinowania przy czyszczeniu nosa? U moich persów zawsze zbiera się mnóstwo takich zaschniętych brudów w kącikach nozdrzy – po prostu podważam to paznokciem kciuka i zdrapuję. W ogóle im to nie przeszkadza, a jedyny potrzebny sprzęt to wasze własne palce! No, potem trzeba tylko umyć ręce i to wszystko 😌.
    Przetłumaczony francuski
    M
    Malkia Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry pomysł, dziękuję za to

http://deshommesetdeschats.com/

Pisał Pan/Pani to samo już wczoraj w przynajmniej jednym innym poście, a wciąż nie zostało to zrobione. Zamiast tego nadal odświeża Pan/Pani stare wątki, które zajmują miejsce pilniejszym problemom na pierwszej stronie forum. Osoby, które mają podobne problemy, mogą spokojnie same je sobie wyszukać.

Przetłumaczony francuski
    Love Animaux 19
    Love animaux 19 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Najlepiej by było założyć nowy wątek o Waszych artykułach 🙂
    Przetłumaczony francuski
    Love Animaux 19
    Love animaux 19 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Patrząc na datę tego wątku, pewnie już dawno rozwiązali ten problem :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, mój 6-miesięczny kiciuś ma to samo na nosku i przy oczach. Kupiłam w aptece specjalną sól fizjologiczną dla kotów, kosztowała mnie około 26 zł, i przemywam mu te miejsca właśnie tym za pomocą patyczka higienicznego.

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post