Mój kot ma czarną plamę w pyszczku, czy to coś poważnego?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, od wczoraj mój kot dziwnie się zachowuje. Dzisiaj biegał za mną, żeby dostać jedzenie, ale nie jest w stanie nic przełknąć, jest po prostu wygłodniały...

Zajrzałam mu do pyszczka, trochę się ślini i tak jak widać na zdjęciu, ma taką dużą, dość podejrzaną czarną plamę, której wcześniej nie miał... Przy oddychaniu wydaje takie dźwięki, których wcześniej nie było, coś jakby „napad astmy”.

Bardzo się martwię i czekam na szybką odpowiedź... z góry dziękuję

Mój kot ma czarną plamę w pyszczku, czy to coś poważnego?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój kot ma dokładnie te same objawy. Co powiedział weterynarz w przypadku Twojego kota?

Cześć, od wczoraj mój kot dziwnie się zachowuje. Dzisiaj biegał za mną, żebym dała mu jeść, ale nie jest w stanie nic przełknąć, po prostu umiera z głodu... Zajrzałam mu do pyszczka, trochę się ślini i tak jak widać na zdjęciu, ma taką dużą, dość podejrzaną czarną plamę, której wcześniej nie miał... Kiedy oddycha, słychać dziwne dźwięki, których wcześniej nie wydawał, coś jak „atak astmy”. Bardzo się martwię i czekam na szybką odpowiedź... Z góry dziękuję.

Przetłumaczony francuski
    M
    Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nikt nie będzie w stanie udzielić Ci odpowiedzi, a tym bardziej wyleczyć Twojego kota na podstawie zdjęcia wrzuconego na forum.

Jeśli martwisz się o swojego kota, jak najszybciej umów się na wizytę u weterynarza. Tylko on będzie mógł ocenić sytuację i dobrać odpowiednie leczenie.

Patrząc na zdjęcie, nie widzę nic innego jak pigmentację błony śluzowej. Jeśli jednak masz pewność, że wcześniej tego tam nie było, to z pewnością nie to!

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To wygląda na martwicę, ale nie znam się na tym zbyt dobrze, musisz koniecznie zabrać go do weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    R
    Ragnar Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, potwierdzam. Zabierz go jak najszybciej do weterynarza. Skoro nie je, to już nie ma na co czekać, a jeśli do tego dochodzi nienaturalny oddech, to naprawdę nie zwlekaj.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wizyta u weterynarza jest konieczna, najlepiej jak najszybciej.

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post