Mój kot ma guzek na szyi
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, właśnie przeczytałem wszystkie komentarze. Mój półtoraroczny kot ma guzek na szyi, bardzo schudł i ciągle śpi. Myślicie, że to coś poważnego? Bardzo dziękuję :(
Cześć
Też mi się wydaje, że to ropień. To rośnie błyskawicznie – mój kot miał kiedyś ropnia na policzku, wieczorem nic nie widzieliśmy, a rano była już wielka gula jak piłeczka pingpongowa! Robi to niesamowite wrażenie, zwłaszcza kiedy weterynarz spuszcza ropę.
Powodzenia!
Cookiette
Też mam nadzieję, że to tylko ropień, a nie żaden guz. Daj koniecznie znać, co u Was!
Nie ma problemu 😌
Jasne. Daj znać, co i jak :)
Wydaje mi się, że to urosło od wczoraj, więc zadzwoniłam do weterynarza. Powiedziała mi, że to może być ropień, więc mamy wizytę na jutro. Mam nadzieję, że to faktycznie to, a nie żaden nowotwór 😔
Zerknij, czy w okolicy tego zgrubienia jest jakaś ranka – jeśli tak, to prawdopodobnie ropień. W takim przypadku trzeba będzie zabrać go do weterynarza, żeby go wyleczył. Jeśli jednak zauważysz jakąkolwiek zmianę w zachowaniu (mniej je, więcej śpi itp.), zabierz go do lekarza bez zwłoki. No i jeśli nie będzie widać szybkiej poprawy, to też koniecznie weterynarz.
Cześć,
Trudno powiedzieć, co to może być... Tylko weterynarz będzie mógł postawić diagnozę, w razie potrzeby wykonując biopsję....