Mój kot ma guzek na szyi

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Wczoraj, głaszcząc mojego 3-letniego kota, dokonałam smutnego odkrycia: na dole jego szyi jest guzek o wielkości 4-5 cm. W dotyku jest twardy, ale mojego kota to nie boli.

Zamierzam zabrać go do weterynarza pod koniec tygodnia, jeśli to nadal tam będzie, a wcześniej, jeśli zacznie rosnąć.

Musieliśmy uśpić mojego poprzedniego kota, który miał 14 lat, z powodu raka i nie chcę przechodzić przez to samo z moim Coocky.

Czy to może być cysta? Ropień? Nowotwór?

Kilka dni temu zauważyłam, że ma pchły – czy to może być z tym powiązane? Albo kleszcze?

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Tak, wychodzi, kiedy tylko chce. To prawda, że często słyszę, jak się z kimś bije, więc to całkiem możliwe, że to właśnie przez to.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

To może być mnóstwo różnych rzeczy. Czy Twój kot wychodzi na dwór? Mógł się z kimś pogryźć i zrobił mu się ropień.

Jeśli w ciągu najbliższych 2-3 dni nie będzie żadnej poprawy lub jeśli stan się pogorszy, koniecznie zabierz go do weterynarza.

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post