Mój kot na mnie sika

Shayn
Shayn Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim

Dzisiaj rano mój 5-letni kot wskoczył na kanapę, zamiauczał dwa razy, przyjął pozycję i po prostu na mnie nasikał. Od razu dostał karę i zamknęłam go w jego pokoju (tak, mój kot ma własny pokój). Mój partner wypuścił go po jakimś czasie; kot pokręcił się przy kuwecie (czystej, sprzątanej dzień wcześniej), a potem wszedł do kartonu (opakowanie po prezentach, bo Wigilię robiliśmy dopiero 26-go, bo pracowaliśmy 24 i 25) obok mojego partnera i nasikał do środka.

Kilka miesięcy temu, w naszym starym mieszkaniu, sikał na łóżko, poduszki i ubrania ze stresu, ale od przeprowadzki w kwietniu jego zachowanie było nienaganne. Zupełnie nie rozumiem, co w niego wstąpiło. Oczywiście wybiorę się do weterynarza, ale w tym tygodniu oboje pracujemy w godzinach otwarcia lecznicy, więc uda mi się tam dotrzeć dopiero w przyszłym tygodniu. Jeśli macie jakieś pomysły, co mu może dolegać, albo jakieś rady, będę bardzo wdzięczna.

Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Shayn
    Zgłoś
    Cześć! Słuchajcie, wczoraj Calypso był wyjątkowo grzeczny i nic nie nabroił. Ale dzisiaj rano, jak tylko otworzyłam mu drzwi do sypialni po naszych porannych pieszczotach, przykucnął przy łóżku i nasikał na tę część kołdry, która zwisała z boku. Czytałam, że jak kot ma zapalenie pęcherza, to szuka miękkich miejsc do sikania. Rozumiem, że kanapa się w tym mieści, ale kartonowe pudełko czy podłoga przecież nie są miękkie. Zupełnie tego nie rozumiem. Wczoraj wieczorem dałam mu mokrą karmę, więc zobaczę, jak to będzie wyglądało. Mam nadzieję, że to się skończy, ale w poniedziałek i tak pójdziemy do weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    Shayn
    Zgłoś

Occie28

Przeprowadzka była w kwietniu i od tamtej pory Calypso trzymała czystość i nie sprawiała żadnych problemów.

Spróbuję z mokrą karmą i zobaczę, co z tego będzie. W każdym razie wczoraj nie narozrabiał już więcej. Zobaczymy, co zastanę, jak wrócę do domu.

Thealianys

Pracuję w ochronie od 8:00 do 20:00, mój partner też pracuje i ma takie same godziny. Normalnie nie pracujemy po 5 dni z rzędu po 12 godzin, ale ze względu na listopad ochrona w obiektach publicznych jest wzmocniona.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Dwie rzeczy rzucają mi się tutaj w oczy: przeprowadzka! Ale on miauczał jeszcze przed całą akcją, dawał znać...

To pewnie infekcja dróg moczowych (częsta sprawa u kotów, zwłaszcza tych, które jedzą głównie suchą karmę).

Jeśli tak jest, podawaj mu mokrą karmę i dolewaj do niej trochę wody..

Daj znać, co u Was słychać..

Occie28

cat sitter

Przetłumaczony francuski
    Shayn
    Zgłoś
    Czy mogę coś zrobić, żeby mu pomóc i nie pogorszyć sprawy, zanim doczekamy się wizyty u weterynarza?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To może być jakaś infekcja dróg moczowych albo zapalenie pęcherza.
    Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post